86'

3e klasse A

6 april 2019 14:30

Onbekend

Moeizame overwinning vandaag maar toch weten we voor de derde keer op rij te winnen van Kruiningen en dat is wel eens anders geweest.  Kruiningen is voor Arendskerke altijd een taaie tegenstander en zeker nu ze de punten hard nodig hebben in de strijd tegen degradatie. Arendskerke kon zich ook geen puntverlies permitteren om in het spoor van Luctor Heinkenszand te blijven. Het was dan wel geen beste wedstrijd maar wel één die tot het eind spannend bleef.

In de eerste helft heeft Arendskerke een licht overwicht maar weet maar heel weinig kansen te creëren. Tom probeert het in de 26e minuut van afstand maar zijn schot wordt net naast getikt door de keeper. Tien minuten later komt Dejan geheel vrij op het middenveld en bedient Justin op maat. Zijn schot wordt in eerste instantie gekeerd door de keeper maar Michel is er als de kippen bij om de bal in te koppen, 1-0.

In de eerste minuut na rust een kop kans voor Dejan na een vrije trap van Marijn maar er zit te weinig kracht achter de bal. Het spel wordt er dan niet beter op. Arenskerke is vaak onrustig aan de bal en zo wordt er veel onnodig balverlies geleden. In de 66e minuut is er nog wel even een gevaarlijk momentje als Justin voorzet en het weer Dejan is die probeert in te koppen. Hij kan er net niet goed bij maar de bal eindigt toch nog boven op de lat. Kruiningen stelt er maar weinig tegenover en Eljo lijkt een gemakkelijke middag te hebben.

Het venijn zit echter in het laatste kwartier. Eerst schiet Kruiningen rakelings langs de paal na een goed lopende aanval en in de 77e minuut proberen ze Eljo van afstand te verschalken die net iets voor zijn doel staat. Maar Eljo is al het hele seizoen prima op dreef en ook nu tikt hij de bal stijlvol over de lat. Kruiningen neemt dus meer risico en dat geeft ons ook kansen. Na een goedlopende aanval tussen Jasper, Michel en Marijn gaat de bal net naast de goal. Twee minuten later is Michel dichtbij  een tweede treffer na een prima voorzet van Siem. De bal gaat helaas voorlangs het doel. In de 85e minuut bedient Michel Justin die van dichtbij recht in de handen van de keeper kopt. Één minuut later is het Justin die vanaf links voorgeeft maar tegen een Kruiningen hand aanschiet, penalty! Michel schiet deze kans onberispelijk binnen en bezorgt zo zichzelf en ons een mooi verjaardagscadeau, 2-0. Bijna maakt Marijn nog de 3-0 maar zijn afstandsschot wordt prachtig gered door de keeper. Zo voegen we weer drie punten toe aan ons totaal en houden we voor de vijfde keer op rij de nul.

Volgende week naar Bevelanders. Weer een finale waar we voor de volle winst moeten gaan. Thuis hadden we er de grootste moeite mee en werd het ternauwernood 2-2. Arendskerke is dus gewaarschuwd.