Marijn Corstanje (afstandschot)
66'

3e klasse A

16 maart 2019 14:30

Ondanks de moeilijke omstandigheden (veel wind en zwaar veld) werd er door beide ploegen vrij aardig gevoetbald. Het verschil op de ranglijst was op het veld niet zo terug te zien. Kansen over en weer maar het was Arendskerke dat effectiever was en uiteindelijk met 2-0 won.

Na 2 minuten waaide een voorzet van de bezoekers al bijna binnen. Uitblinker Eljo wist de bal net over de lat te tikken. In de 5e minuut was het Dennis die een verdediger van de Dauwendaele de bal wist te ontfutselen en Dominic aanspeelde. Die op zijn beurt de inkomende Michel wist te bereiken. Die aarzelde geen moment en schoot fraai binnen.

De bezoekers raakten echter niet in paniek en leunde wat achterover, loerend op een foutje. Na iets meer dan 10 minuten spelen kwam Justin enigszins gelukkig aan de bal. Hij gaf een voorzet op Dejan die de vrij lopende Dennis zag. Die kreeg vervolgens de bal aangespeeld maar zijn schot ging hoog over. Slordig balverlies op het middenveld leverde de bezoekers een enorme kans op maar toen de speler wou uithalen werd zijn inzet net geblokt.

Daarna een fase waarbij Arendskerke met kort spel op het middenveld weliswaar veel balbezit had, maar kansen waren er niet. De beste kans was zelfs voor Dauwendaele. Een hard schot van links leek er zo in te vliegen maar weer was het Eljo die nog net zijn vingertoppen de gelijkmaker voorkwam. De laatste 10 minuten was het aan beide kanten erg slordig. Ruststand 1-0.

In de 2e helft begon Arendskerke vrij sterk met veel druk naar voren. Maar meer dan een schotje van Michiel leverde dat alles niet op. In de 64e minuut was het bij de eerste schotkans van Dauwendaele bijna raak. Maar weer was het Eljo die redding bracht. Een paar minuten later kreeg Marijn het op zijn heupen. Vlak buiten de zestien kreeg hij de bal aangespeeld. Hij twijfelde geen moment en schoot hard in de kruising.

De ploeg uit Middelburg schroefde het tempo en druk wat op om nog wat te forceren en leek daar in te slagen toen in de 68e minuut eindelijk Eljo werd gepasseerd. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Een kwartier voor tijd liep Dauwendaele speler Guus Toornstra tegen zijn 2e gele kaart op en moesten de bezoekers verder met een man minder. Uit de vrije trap die volgde was het Dennis die een teen lengte te kort kwam om bij de verste paal de 3-0 aan te tekenen. Even later kopte Tom na een voorzet van Justin op de paal.

Arendskerke vergat dus de wedstrijd definitief te beslissen en kwam in de slotfase nog een paar keer goed weg. Mede dankzij een aantal prima reddingen van Eljo werd weer de nul gehouden. Zo wint Arendskerke voor de 4e keer op rij tegen een tegenstander die, gezien het vertoonde spel, veel te laag staat op de ranglijst.

Door deze overwinning en het feit dat Walcheren verrassend onderuit ging bij Bevelanders stijgt Arendskerke naar de nummer 2 positie. Volgende week (en de week er op) wacht Arendskerke Walcheren. Na deze tweeluik zal blijken of Arendskerke nog kans maakt op de titel. Daarbij kan Arendskerke zich ook niet veel puntenverlies veroorloven omdat Zaamslag op de loer ligt.