28'

3e klasse A

20 april 2019 14:30

R.L.C.M. (Roy) Labeur

Arendskerke blijft volop in de race voor het kampioenschap door een 3-0 overwinning op koploper Luctor Heinkenszand waardoor de blauw-witten nu zelf koploper is. Luctor Heinkenszand kreeg zaterdag een lesje in effectiviteit was grotendeels zelf debet aan deze nederlaag door zelf enorme kansen te missen en de doelpunten simpel weg te geven. En dan natuurlijk de enigzins domme rode kaart na een kwartier die het kantelpunt was in de wedstrijd.

De koploper startte, onder het oog van ongeveer 650 toeschouwers, sterk en had al binnen 5 minuten drie keer kunnen scoren. Eerst wordt uit een corner de bal net naast getikt. Uit de corner die daar uit volgde gingen de handen van de LH supporters al in de lucht maar was het Eljo die een doelpunt voorkwam. Een minuut later sneden de aanvallers als een warm mes door de boter door het midden van de verdediging van Arendskerke heen. Een aanvaller van LH kwam oog in oog te staan met Eljo die echter lang bleef staan en de inzet kon keren.

Na 5 minuten een spaarzaam aanvalletje van Arendskerke. Justin werd over links weggestuurd en ga strak voor die vlak voor de voeten van Michel werd weg getikt. Tien minuten later slordig balverlies van Arendskerke. Weer waren de rappe aanvallers van LH er snel bij en weer een 1 op 1 situatie. Dit keer leek Eljo geklopt maar de bal hobbelde naast.

En dan nog geen minuut later de situatie die de wedstrijd deed kantelen en waar later nog veel over werd nagepraat. Na een korte combinatie op het middenveld werd Dejan gevonden. Die manoeuvreerde knap langs een paar verdedigers de zestien in en werd vervolgens (voordat hij kon uithalen) onderuit getrokken. Penalty en rood voor deze speler LH dat dus met 10-man verder moest.  Michel kon Arendskerke op voorsprong brengen maar hij mikte net te hoog en raakte de lat.

Toch was LH na deze rode kaart een beetje van slag en was het Arendskerke dat na de moeilijke beginfase het initiatief in handen kreeg. Dat resulteerde in de 20 minuut in een fraaie treffer van Dennis. Dennis veroverde de bal op het middenveld die op zijn beurt Dejan aanspeelde die op zijn beurt Justin wist te bereiken. Die haalde de achterlijn en gaf strak voor. Michel mistte deze nog maar het was de opkomende Dennis die nog net een teen tegen de bal kreeg en zo Arendskerke op voorsprong bracht.

De verdediging van LH oogde wat onzeker omdat Arendskerke vroeg druk zette. In de 28e minuut werd een te korte bal onderschept door Justin die zijn tegenstander zijn hielen liet zien, alleen op het vijandelijke doel kon aflopen en beheerst binnen kon schieten. Vlak voor rust mocht LH nog van geluk spreken dat het niet met 9 man verder moest na een vervelende overtreding op Tom die het in de 2e helft nog wel probeerde maar na enkele minuten met een heupblessure werd vervangen door Jasper. Overtreding werd bestraft met een gele kaart.

Meteen na de aftrap kreeg Dejan de bal aangespeeld die Dennis wist te bereiken. Voordat deze daar echter iets mee kon doen werd de bal weg getikt door een verdediger die bijna zijn eigen doelman passeerde. Maar de bal ging voor LH aan de goede kant over de achterlijn.

In de 2e helft was LH de betere ploeg waarbij het niet te zien was dat ze met een man minder speelde. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Arendskerke. De kansen waren echter schaars. De spelers van Arendskerke zaten er steeds dicht op waardoor het voor LH moeilijk was om de vrije man te vinden. Pas in de 57e minuut moest Eljo optreden bij een vrije trap. Hij tikte de bal via de lat over.

Het duel lag in de 2e helft veelvuldig stil door blessure-behandelingen wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Er waren nog wel hachelijke momenten voor het doel van Eljo maar het geloof op een goede afloop leek te ontbreken bij het toch zeer productieve LH. In de 80e minuut ging de verdediging van LH in de fout. Dennis veroverde de bal en kon zo doorlopen op de keeper van LH en gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Zo wint Arendskerke deze kraker en heeft de titel nu volledig in eigen hand. Het was een enigszins geflatteerde zege tegen een zeer sterke tegenstander. Maar daar zit Arendskerke natuurlijk niet mee. Voor de 7e keer op rij (en 13x in totaal!) houdt Arendskerke de 0. Dat is al een prestatie op zich. Nog 4 finales te gaan: 3x winnen en 1x gelijk volstaat voor het kampioenschap. Wie had dat in het begin van de competitie gedacht? Te beginnen op 4 mei: de inhaalwedstrijd tegen Kapelle.