Tom Joosse (schot)
34'

3e klasse A

30 maart 2019 14:30

Walcheren had duidelijk wat goed te maken na het 0-3 verlies vorige week tegen Arendskerke. Er werd van begin af aan volop gas gegeven. Gelukkig was Arendskerke ook van begin af aan bij de les en zo ontstond er een wedstrijd met veel strijd en in een hoog tempo.

Kansen waren echter spaarzaam. Arendskerke optisch wat meer in balbezit maar de bezoekers razendsnel in de omschakeling. In de 7e minuut de eerste kans voor Walcheren. De linksbuiten werd weggestuurd en leverde een prima strakke voorzet op. Voordat een speler van Walcheren de kans kreeg om de bal te raken werd deze door Dejan over de achterlijn gegleden.

In de 1e helft beide ploegen volkomen in evenwicht. Na iets meer dan een half uur de eerste echte kans voor Arendskerke en die was meteen raak ook. Nadat een speler van Walcheren uit de kluts een schotkans kreeg (inzet ging hoog over) was het Marijn die op het middenveld met een keurige sliding de bal veroverde en Michel wegstuurde. Die haastte zich naar het vijandelijke doel maar toe hij uit wou halen werd hij geblokt. De mee opkomende Tom stond vlak buiten de zestien precies op de goede plek, nam de bal perfect aan en schoot met een droge schuiver hard in de linkerhoek binnen. 1-0 voor Arendskerke, tevens ruststand.

In de 2e helft was Walcheren de bovenliggende partij en ging op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans was echter voor Arendskerke in de 53e minuut. De keeper van Walcheren leek een voorzet makkelijk te kunnen onderscheppen. Hij liet de bal door zijn vingers glippen. Dennis was attent maar zijn inzet mistte net te weinig kracht en kon van de lijn gehaald worden. In de omschakeling stond het achterin bij Arendskerke even niet goed waardoor Walcheren in een overtal situatie kwam te staan. Deze werd echter niet goed uitgespeeld. Op links stond een speler van Walcheren helemaal vrij. Die beslissende pass kwam echter te laat (of deze speler was te snel, het is maar hoe je het bekijkt) want toen deze kwam stond hij buitenspel. Hij scoorde nog wel maar tellen deed deed de treffer niet.

Walcheren bleef aandringen maar als zo vaak dit seizoen gaven de verdedigers van Arendskerke geen krimp en werd er ook door het middenveld als de aanvallers keihard gewerkt. Pas in de 68e minuut wist een een aanvaller van Walcheren op rechts door te breken. Hij probeerde het in de korte hoek, maar Eljo stond weer eens op de goede plek.

In de slotfase kreeg Tom nog een enorme kans. Een te korte terugspeelbal werd door hem onderschept. De keeper was volledig uit positie en Tom probeerde het meteen van afstand maar de bal ging hoog over. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-0 zege voor de blauw-witten waar, gezien het spelbeeld, een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter had weergegeven. Maar daar maalt niemand bij Arendskerke om. De 3 punten zijn binnen en zo houdt de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse de druk er op bij koploper Luctor Heinkenszand.

Over 2 weken is de kraker Arendskerke-Luctor Heinkenszand. Maar eerst volgende week afrekenen met Kruiningen. Deze ploeg heeft in de strijd tegen degradatie de punten ook hard nodig dus dat zal zeker geen makkelijke opgave worden.