93'
Django Besuijen (intikker)

3e klasse A

4 mei 2019 14:30

In de 1e helft had Arendskerke windje mee, was de bovenliggende partij en kwam al vroeg op voorsprong toen Justin aan de linkerkant doorkwam en een Michel wist te bereiken die simpel binnen kon tikken. Een paar minuten later was er een hachelijk momentje voor het doel van Arendskerke toen de verdediging de bal niet weg kon krijgen en een speler van Kapelle kon uithalen. Maar zijn schot had geen kracht en Eljo kon simpel redding brengen.

De bezoekers zette hoog druk waardoor Arendskerke moeite had om van achter op te bouwen. In de 18e minuut kreeg Arendskerke een vrije trap net buiten de zestien. Justin krulde de bal fraai (om de overigens niet zo solide ogende) muur in de linkerhoek 2-0. Vanaf dat moment begon Arendskerke wat beter te voetballen en kreeg het wat meer rust in het spel. Maar het waren de bezoekers die na een half uur spelen bijna op 2-1 kwam toen een speler van Kapelle ongehinderd door de verdediging van Arendskerke heen kon slalommen. Hij wist een volledig vrijstaande opkomende teamgenoot te vinden die echter de kans onbenut liet door van dichtbij hard over te schieten.

Arendskerke was ineens weer wakker en zette Kapelle vast op eigen helft. Eerst was het Jeroen die uit een corner net over kopte. Vervolgens was het in de 38e minuut na een hoop geklungel van de verdediging van Kapelle die de bal maar niet weg kon krijgen Marijn die van dichtbij de 3-0 binnen tikte. Een aantal Luctor Heinkenszand spelers die waren komen kijken geloofden het toen wel en vertrokken huiswaarts. In de resterende vijf minuten kreeg Arendskerke nog een paar goede kansen maar gescoord werd er niet meer. En zo ging de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse met een zo op het oog comfortabele voorsprong de rust in.

Meteen na de aftrap was het Michel die op aangeven van Justin bijna de 4-0 binnen kon koppen en zo de wedstrijd definitief op slot kon gooien. Dat gebeurde helaas in niet en in de tegenstoot lag de bal ineens aan de andere kant in het net. Souliman Abali kon van dichtbij inschieten. Dat gaf de bezoekers weer moed. Kapelle zette een tandje en waren scherper in de duels. Een aantal spelers van Arendskerke leken toch wat zenuwachtig te worden door deze snelle goal. Zeker toen in de 55e minuut de spanning weer helemaal terug was. Gerommel in de toch dit seizoen sterke Arendskerke defensie werd afgestraft door Reinier Goedemondt die een bal (nadat deze eerst op de paal belandde) van dichtbij binnen tikte.

Kapelle ging meer druk zetten, speelde met het windje mee veelvuldig de lange bal en was een aantal keren dreigend. De bezoekers gaven achterin echter ook steeds meer ruimte weg. Na iets meer dan een uur spelen werd daar bijna gebruik van gemaakt. Dennis stuurde Justin weg die ineens oog in oog kwam te staan met de keeper van Kapelle die knap redding bracht en zo zijn ploeg overeind hield. Even later een snelle aanval van Kapelle waarbij Eljo de gelijkmaker voorkwam. Een kwartier voor tijd was het Jasper die met een fraai steekballetje ineens Michel voor de keeper zette die opnieuw redde.

Rond de 80e minuut waren er 2 hachelijke momenten voor het doel van Eljo. Eerst zou een speler van Arendskerke in het strafschopgebied een bal tegen zijn arm hebben gekregen en even later ging een speler van Kapelle daar onderuit. Heel Kapelle schreeuwde beide keren om een strafschop maar die kregen ze niet.

En daar was het 5 minuten voor tijd ineens Dennis die plots opdook voor het doel van Kapelle en zo de marge weer terugbracht naar 2. In de 90e minuut ging een verdediger van Kapelle bijna in de fout. Michel snoepte hem de bal af. Zag de keeper te ver voor zijn goal staan en leek in een leeg goal zo de 5-2 te maken. Het schot was net te zacht want de keeper was net op tijd terug en haalde zo de bal voor de lijn weg. In blessuretijd kwam Kapelle nog terug naar 4-3 zodat het tot het einde spannend bleef maar de 3 punten blijven in Arendskerke.

De eerste horde op weg naar het kampioenschap is genomen. Nog 3 finales te gaan.