90'

3e klasse A

8 december 2018 14:30

Onbekend

Arendskerke liep al na 4 minuten tegen een achterstand op. Een duwtje op Jeroen werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien waardoor hij de bal miste waardoor zijn tegenstander een vrije doorgang kreeg richting het doel van Eljo. Deze gaf de bal panklaar in de voeten van de geheel vrijstaande Bart de Bruine. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door Eljo maar in de rebound tikt hij alsnog binnen.

De eerste helft kende vrij weinig hoogtepunten. Op het hobbelige veld en de harde wind was het moeilijk voetballen. Arendskerke speelde in een veel te laag tempo om het de bezoekers moeilijk te maken. Bevelanders leunde achterover en gaf nauwelijks ruimte weg. Pas in in de 24e minuut kreeg Arendskerke de eerste grote kans van de wedstrijd. Vlak buiten de zestien kreeg Jasper een vrije schietkans. Hij mikte net te hoog.

Aan het slot van de 1e helft schroefde de blauw-witten het tempo wat op. Nadat Sander in de 37e minuut al dreigend was uit een corner (zijn schot ging rakelings naast) krijg een in een snelle uitbraak de bal aangespeeld van Michel. Hij leek de bal in te kunnen schieten maar had net te veel tijd nodig waardoor een verdediger de bal nog van richting kon veranderen. Uit de corner die daaruit volgde kopte Michel net naast.

Een minuut later een vrijwel identieke situatie aan de andere kant. Na een snelle aanval kreeg een speler van Bevelanders van dichtbij een vrije schietkans. Maar ook hij aarzelde net te lang waardoor de bal door een inglijdende verdediger van Arendskerke geblokt kon worden. Ruststand 0-1.

Na de rust een beter Arendskerke dat Bevelanders volledig vast zette op eigen helft. Het leverde een paar kleine mogelijkheden op maar de verdediging van de bezoekers stond scherp te dekken waardoor het moeilijk was om de vrije man te vinden. In de 63e minuut een opleving van Michel. Halverwege de helft van Bevelanders slalomde hij door de verdediging geen en tikte de gelijkmaker in.

Arendskerke ging op zoek naar meer maar het was Bevelanders dat weer op voorsprong kwam. In de 78e minuut probeerde Siem terug te koppen op Eljo. Dat deed ie echter te kort waardoor Thye van Halst er tussen kon komen en eenvoudig Eljo passeerde en de 1-2 binnen kon tikken.
Arendskerke stroopte de mouwen nog eens op maar grote kansen bleven uit. Tot in blessuretijd Nando aan de rechterkant werd weggestuurd en een fraaie harde voorzet afleverde op de inkomende Justin die niet aarzelde en de 2-2 (tevens eindstand) binnen schoot.

Zo komt Arendskerke net als tegen VCK uiteindelijk weer goed weg in de slotfase. Na de goede start gaat het momenteel moeizaam in de competitie. In de laatste 4 wedstrijden werden slechts 3 punten gehaald (3 gelijke spelen en 1 nederlaag). Gelukkig verloor ook de concurrentie punten en blijft Arendskerke op de 2e plek staan. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van 2018: Kruiningen uit.