Zaamslag stelt kampioensfeest Arendskerke uit

75'
Jasper Westplate (vrije trap)

3e klasse A

18 mei 2019 14:30

Het was van begin af aan duidelijk dat Zaamslag niet wenste mee te werken aan het kampioensfeestje van Arendskerke. De thuisploeg leunde achterover en speelde veelvuldig de lange bal. Door het harde, hobbelige en dus moeilijk bespeelbaar veld had de verdediging van Arendskerke hier grote moeite mee.

De eerste kans was voor Arendskerke. Uit een klutsbal situatie kwam Michel plots in oog te staan met de keeper van Zaamslag die een snelle achterstand voorkwam. In de 6e minuut een lange bal van Zaamslag die knap aangenomen werd door Peter Dieleman en nog fraaier ingeschoten die Eljo kansloos liet. Het was de 1e tegentreffer van Arendskerke in deze periode. Zaamslag was op dat moment even de bovenliggende partij en verzuimde in de 13e minuut de voorsprong te verdubbelen. Hylke Stroo kwam één op één te staan met Eljo die ne top tijd de bal voor de voetan van de aanvaller van Zaamslag weg kon halen.

Even later kopte Michiel net over bij een vrije trap van Marc en was het Justin die het eens van afstand probeerde en de bal richting de kruising stuurde. De keeper kon net zijn vingertoppen er tegen aan krijgen. Het was het sein voor een klein offensief van Arendskerke maar dat resulteerde slechts in een paar kleine kansjes. Ruststand 1-0.

Na de thee was Arendskerke de betere partij. Maar het compact en fel spelende Zaamslag gaf nauwelijks ruimte weg. Jeroen kopte net naast en Michel was een paar keer dicht bij een treffer maar steeds lag de keeper dwars. Een kwartier voor tijd werd Michel vlak buiten het strafschop gebied onderuit gehaald. De vrije trap van Jasper werd onderweg nog licht aangeraakt en verdween in het doel.

In de slotfase kon het beide kanten op. Zaamslag was vlak voor tijd bij een voorsprong toen bij een snelle uitbraak de verdediging van Arendskerke uit elkaar werd gespeeld. Maar weer was het Eljo die als zo vaak dit seizoen die zijn ploeg overeind hield.

In de blessuretijd kreeg Arendskerke nog twee enorme kansen. Sander zette met een slim steek balletje Michel vrij voor de keeper. En weer was er de redding van de keeper. In de allerlaatste seconden een corner voor Arendskerke. De geheel vrij staande Michiel kon vrij inkoppen. Maar de kopbal mistte kracht en de keeper stond precies op de goede plek.

Zo eindigde dit duel in een 1-1 gelijkspel en was er de teleurstelling bij de spelers en vele supporters van Arendskerke. Maar niet getreurd. We hebben alles nog in eigen hand. De blauw-witten hebben volgende week aan een puntje tegen GPC Vlissingen voldoende aan een punt om alsnog het kampioenschap binnen te halen.