29'

3e klasse A

11 mei 2019 14:30

W.J. (Willy) Spaeter

Arendskerke won door 2 doelpunten van Dennis met 0-2 van VCK en kan het kampioenschap ruiken doordat Luctor Heinkenszand hele dure punten liet liggen tegen GPC Vlissingen. Hierdoor kunnen de blauw-witten volgende week kampioen worden bij winst tegen Zaamslag of puntenverlies van Luctor Heinkenszand dat bj Veere op bezoek moet.

Beide ploegen probeerden er op het snelle kunstgras een leuke wedstrijd van te maken. De kansen waren echter schaars. Pas in de 20e minuut het eerste wapenfeit van VCK. Een speler van VCK ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en kon, op de hielen gezeten door Jeroen, doorlopen richting het doel van Eljo die als zo vaak dit seizoen niet van plan was om zich te laten passeren. Dat gebeurde dan ook niet.

Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Justin werd aan de linkerkant weggestuurd en gaf een strakke voorzet. De bal werd iedereen gemist behalve door de inkomende Dennis die de bal met een uiterste krachtsinspanning de bal in de verre hoek binnen tikte. Even later moest Tom het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Jasper. Kansen waren er verder in de 1e helft niet. Russtand 0-1.

Na de rust voerde VCK de druk wat op en Arendskerke werd soms wat slordig. In de 50e minuut en vrije trap van VCK. De bal leek de kruising in te vliegen maar weer was het Eljo de de bal met zijn vingertoppen de gelijkmaker in de weg stond. Dat was het begin van een klein offensief van de thuisploeg met af en toe wat hachelijke momenten voor het doel van Eljo.

Naarmate de tijd wat vorderde ging VCK steeds meer risico nemen en kwam er ook meer ruimte voor Arendskerke. De blauw-witten deden daar wat te weinig mee tot in de 85e minuut toen de verdediging van VCK onder druk van de vroeg storende aanvallers van Arendskerke in de fout ging. Dennis snoepte de bal af en kon zo op het vijandelijke doel aflopen. Zowel Justin als Michel stonden vrij voor de goal maar Dennis besloot zelf het cadeautje uit te pakken en maakte de 0-2.

Na deze treffer geloofde de ploeg uit Koudekerke het wel en in het slot van de wedstrijd kreeg Arendskerke nog een aantal goede kansen maar gescoord werd er niet meer. Na afloop lachende gezichten bij de spelers van Arendskerke. Het kampioenschap komt zo wel heel dicht bij. Nog 2 wedstrijden te gaan!