90'

3e klasse A

23 februari 2019 14:30

Onbekend

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje opende Sander in Westkapelle al na 3 minuten de score. Een pass van Tom werd eigenlijk door iedereen gemist en belandde pardoes in de voeten van Sander. Die twijfelde niet en stoomde op snelheid het strafschopgebied in, kapte nog een tegenstander uit en schoot beheerst binnen. Het was zijn 1e doelpunt in een officiële wedstrijd voor Arendskerke. Lang kon Arendskerke niet van de voorsprong genieten want 5 minuten later maakte Erwin Pouwelse namens De Noormannen uit een vrije trap al weer gelijk.

Waar Arendskerke probeerde het voetballend allemaal op te lossen hanteerde de thuisploeg veelvuldig de lange bal. En was daar een paar keer bijna succesvol mee. Na een kwartier spelen werd uit een kluts situatie de bal op de lat geschoten en een minuut later leek een speler volledig vrij de bal van dichtbij in te kunnen schieten. Maar op een onverklaarbare wijze ging de bal er niet in.

Arendskerke had het meeste balbezit maar had moeite met het hobbelige veld waardoor het allemaal wat onrustig oogde. In de 24e minuut was het Justin die met een mooie voetbeweging zijn directe tegenstander volledig het bos instuurde en op links kon doorstomen een gave strakke voorzet afleverde. Michel was attent en tikte bij de eerste paal van dichtbij binnen. De verdediging van Arendskerke bleef moeite houden met de lange ballen van de tegenstander want na een paar minuutjes later was er een vrij schot kans voor De Noormannen die net langs de (voor Arendskerke) goede kant van de paal ging.

Na iets meer dan een half uur spelen een vrije trap van Sander. De keeper leek de bal simpel te kunnen pakken maar liet deze los. In paniek kon de bal alsnog weggewerkt worden. Arendskerke trok vervolgens de wedstrijd wat naar zich toe en was vlak voor rust dichtbij een doelpunt. Uit een vrije trap van Marc leek Michel binnen te kunnen koppen maar ging net onder de bal door. Ruststand 1-2.

In de 1e minuut na de hervatting stond Michel op aangeven van Justin ineens oog in oog met de doelman van de thuisploeg. Die bleef echter lang staan en kon de inzet van Michel keren. Uit de tegenaanval kreeg De Noormannen een corner. De bal werd uit de zestien gekopt maar in de rebound hard ingeschoten. De attente Eljo stond op de goede plek en redde fraai.

Dan in de 57e minuut kwam een lange bal van achteruit met enig fortuin bij de geheel vrijstaande Sander. Die dribbelde richting de zestien en probeerde de opkomende Michel te bereiken. Een verdediger van De Noormannen kon dat voorkomen maar speelde de bal recht in de voeten van Jasper. Die haalde meteen uit maar zijn schot ging ruim over.

Even later een lange trap van de keeper over iedereen en alles heen. De bal stuiterde vlak voor het strafschopgebied. Een speler van De Noormannen geloofde er nog in en probeerde de bal in te koppen maar de bal ging net over. De thuisploeg claimde vervolgens een penalty omdat er geduwd zou zijn. De scheidsrechter stond echter nog op de helft van de De Noormannen en deed niets.

Vervolgens kreeg Arendskerke een aantal schot kansen. Nadat Tom op aangeven van de goed spelende Sander hoog over schoot leek Marijn de 1-3 binnen te schieten. De bal leek hoog in de kruising te verdwijnen maar de keeper van De Noormannen kon er net met zijn vingertoppen bij. In de 77e minuut een fraaie omhaal van Justin die op de lat belandde. De aanval ging echter door het was Dennis (die even daarvoor zijn broer Sander had vervangen) die op aangeven van Justin beheerst de 1-3 binnen kon schieten.

De wedstrijd leek beslist maar de ploeg uit Westkapelle gaf niet op. Vlak voor tijd bracht Eljo uit een corner nog redding door een harde kopbal te keren. Uit de corner die volgde werd er uiteindelijk toch nog gescoord. Met fraaie volley tekende Marlo Janisse voor de 2-3. Het was daarna nog even billenknijpen voor Arendskerke en kreeg bijna de gelijkmaker om de oren. In blessuretijd gaf de scheidsrechter voordeel na een stevige overtreding op Justin waardoor Michel alleen op het doel van De Noormannen af kon gaan en de 2-4 binnen schoot. Tevens eindstand.

De 3 punten gaan dus mee naar Arendskerke. Door deze overwinning blijft Arendskerke in het spoor van Luctor Heinkenszand en Walcheren en heeft het kampioenschap in principe nog in eigen hand. Dan moeten wel alle wedstrijden gewonnen worden. Volgende week is het carnavalsweekend en wordt er niet gevoetbald. De week erop RCS uit.