... (vrije trap)
90'

3e klasse A

3 november 2018 14:30

Arendskerke houdt de ongeslagen status na een ruime 5-1 overwinning op Noormannen en blijft daarmee in het spoor van koploper Walcheren dat met 0-3 won van VCK. Arendskerke verloor in deze wedstrijd wel Ricardo die na bijna een half uur spelen het veld moest verlaten met een zware enkelblessure en voorlopig lijkt uitgeschakeld.

De blauw-witten waren vrij wel de gehele wedstrijd oppermachtig en kwamen al na 4 minuten op voorsprong toen Tom op aangeven van Justin de 1-0 heel knap kon binnen koppen. Arendskerke leverde vervolgens een prima eerste helft af. Met goed voetbal en mooie combinaties. De gasten moesten het hebben van lange ballen maar konden geen gevaar stichten.

In de 20e minuut werd Ricardo op rechts weggestuurd en leek de 2-0 binnen te schieten maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Deze kon echter de bal niet vasthouden. Jasper veroverde vervolgens de bal en schoot hard binnen. 2-0. Even later was het Michel die een grote kans kreeg meer dit keer kon de keeper wel redding brengen.

In de 25e minuut een harde charge van achteren op de enkels van Ricardo. Overtreding werd (slechts) bestraft met geel. Ricardo werd het veld uitgedragen en vervangen door Sander. In de 33e minuut was het de uitstekende spelende Tom die fraai zijn tegenstander voorbij ging maar helaas was zijn voorzet niet goed.  Na iets meer dan een half uur spelen het eerste wapenfeit van Noormannen. Een speler van Noormannen ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van Arendskerke en schoot binnen. Hij deed dat echter in buitenspelpositie dus het feestje ging niet door.

In de slotfase van de 1e helft kreeg Arendskerke nog een paar grote kansen. De beste was voor Michel die in zijn eentje door de verdediging van Noormannen slalomde en zo op de keeper af kon stormen. Die bleef echter rustig en wist Michel van scoren af te houden. Vervolgens kregen Jeroen (kopbal), Sander (schot) en Marijn (schot) nog de mogelijkheid om de wedstrijd voor rust te beslissen. Die kwam er uiteindelijk in de blessuretijd. Na een snelle aanval via vele schijven kreeg Michel de bal in het strafschop aangespeeld. Hij haalde uit maar de bal werd geblokt door een speler van Noormannen. Die deed dat echter met zijn hand. Strafschop dus die door Justin werd benut. Ruststand 3-0.

Na de rust het zelfde spelbeeld al ging het tempo wel wat naar beneden en was er minder te genieten dan in de 1e helft. Arendskerke een baloverwicht en Noormannen achterover leunend en wachten op de counter. De beste kans was in de beginfase voor Noormannen toen Joep bijna in eigen goal kopte, maar de lat bracht redding. Daarna volgde een slordige fase van Arendskerke. Sander kreeg een goede kans. Hij werd door Michel aangespeeld en kon van dichtbij vrij uithalen maar raakte daarbij de bal niet goed en de bal vloog net naast. Een een prachtige omhaal van Michel ging net naast. Zou een hele fraaie goal zijn geweest.

In de 65e minuut een spaarzame kans van Noormannen. Een lange bal zeilde over de verdediging heen precies in de voeten van een speler van Noormannen. Die kwam oog in oog te staan met Eljo die knap redding bracht. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Tom probeerde het eens van afstand. Het harde schot werd van richting veranderd en verdween in het net. Wedstrijd beslist.

Arendskerke nam wat gas terug en Noormannen zette nog wat aan. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg uit Westkapelle een vrije trap vlak buiten de zestien. De speler van Noormannen krulde de bal fraai langs het muurtje in de kruising. 4-1. In de slotfase kregen beide ploegen nog wat kansjes maar was het slotakkoord voor Robin. Die kopte op aangeven van Sander de 5-1 binnen.

Een ruime en dik verdiende zege op Noormannen. Laten we hopen dat de blessure van Ricardo een beetje meevalt al ziet het er niet zo goed uit. Volgende speelt Arendskerke voor de beker tegen Kloetinge. Wie weet kan de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse voor een mooie verrassing zorgen.