VC Vlissingen 1

46'

3e klasse A

16 februari 2019 14:30

Het was heerlijk weer maar verder was er vooral in de 1e helft maar weinig te genieten in Arendskerke. Op het hobbelige veld was goed voetbal dan ook niet echt mogelijk. Een kort verslag.

De bezoekers waren feller in de duel en het verschil op de ranglijst was op het veld niet terug te zien. Arendskerke speelde onrustig en in een veel te laag tempo waardoor, ondanks het veelvuldige balbezit, er nauwelijks grote kansen te noteren waren. Daarbij was het toch steeds uitkijken voor de snelle aanvallers van Vlissingen, maar ook Eljo werd het eigenlijk niet moeilijk gemaakt. Marijn was in de slotminuut van de 1e helft nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd gekeerd door de uitstekende doelman van Vlissingen. Ruststand 0-0.

Voordat veel toeschouwers (inclusief uw verslaggever)hun plekje voor de 2e helft weer hadden ingenomen stond er ineens 1-0 op het scorebord. Jasper stond precies op de goede plek toen een schot werd gekeerd door de keeper die de bal echter recht in zijn de voeten tikte. Jasper bedacht zich geen moment en schoot hard binnen. In de 2e helft was Arendskerke verder de betere ploeg. Het tempo ging omhoog en de duels werden weer gewonnen. In de 54e minuut gleed Michel bijna de 2-0 binnen uit een voorzet van Jasper. Hij kwam een teen-lengte te kort. Even later werd dezelfde Michel weggestuurd door Sander maar zijn schot ging hoog over.

De beste kansen in de 2e helft waren voor Arendskerke maar de nodige scherpte ontbrak vandaag. Verder lag het spel veelvuldig stil door allerlei blessure behandelingen wat het spel zeker niet ten goede kwam. 10 minuten voor tijd kreeg Marijn een bal hard in het gezicht en moest groggy het veld verlaten. Een paar minuten later kwam Arendskerke goed weg toen een doelpunt van Vlissingen werd afgekeurd wegens buitenspel. EIndstand 1-0.

Al met al geen beste wedstrijd, maar de drie punten zijn in ieder geval binnen. Volgende week wacht Noormannen. Deze ploeg gaat steeds beter draaien, dus zal Arendskerke beter voor de dag moeten komen dan tegen Vlissingen.