4335AS
MIDDELBURG
tel. 0118-624208

Uit naar Jong Ambon; toch wel een beetje spannend gezien het imago van de club dat het wel eens uit de hand kan lopen. Aangekomen op het sportpark was de sfeer daar helemaal niet naar. Een prachtig complex met verzorgde kleedkamers en hoog gelegen kantine. De velden waren in minder goede staat dus daar konden we ons alvast op instellen.
Oranje had op vrijdag teleurstellend gelijk gespeeld. De trainer had vooraf de spelers gevraagd te 'leven' voor onze wedstrijd, aangezien we maar 1 wissel hadden. We konden gelukkig gebruik maken van Lars G. die ons wilde helpen om voor de 1e overwinning te gaan. Een oudere gastspeler zet je geen wissel, maar wie dan wel? Timo had zich onbewust vrijwillig aangemeld door een foto in de groepsapp te sturen van een gezellig ogend kroegmoment zonder cola in de hand. Maar hij had geluk, want bij het vertrek bleek Hans de shirts te zijn vergeten, waardoor hij zijn plaats op de bank mocht innemen. Voorbereiding hoort namelijk ook bij de wedstrijd.
We hadden wat knieproblemen: Jimi en Julian konden niet meedoen, Sven Verschueren is nog steeds geblesseerd, Finn was afwezig net als  Jelle die aan zijn mogelijke toekomst op de HZ aan het werken was.  Tijdens de warming up ging Siep opeens naar de kant vanwege pijn aan zijn knie. Hij liet zich niet kennen natuurlijk, maar schrikken was het even wel.

Na een overweldigend soort van Haka van Jong Ambon mochten wij aftrappen. De boys hadden al gemerkt dat het geen veld was voor een tikkie terug dus besloten ze gelijk de bal naar voren te schieten. En dat pakte bijna gelijk goed uit. Timo schoot de bal hoog naar onze rechterkant, waar Stijn en Sven het duel aangingen. Sven pikte de bal op en ging schuin naar de goal toe. Zijn schot kwam in het zijnet terecht, maar we lieten dus gelijk zien waar we voor kwamen. Na zo'n 5 minuten gaf Luca goed druk op de laatste man en vervolgens op de keeper die een slechte bal produceerde die bij Stijn terecht kwam. Hij bedacht zich niet en schoot in 1x over de keeper heen, maar jammerlijk genoeg bovenop de lat.
Jong Ambon liet zien over technisch vaardige spelers te beschikken op het lastig bespeelbare veld. In de 10e minuut leidde dit tot een doelpunt tegen, maar de speler die de bal van richting veranderde stond buitenspel. Daar kwamen we goed weg.
Dan een tijdje veel middenveld voetbal. In de 27e minuut een voorzet van Stijn van rechts waar de keeper naast greep. De doorgeschoven Hans pikte de bal op en legde hem terug op de vrijstaande Luca, maar die raakte de bal door een polletje maar half.
Dan 2 goede afstandschoten van Jong Ambon waar onze Siep Noppert toch zijn hand tegen aan moest zetten. Maar dan wij weer met een goede aanval: Sven verovert de bal en wijkt uit naar de rechterkant en stuurt langs de lijn Stijn diep. Die geeft een direct en perfecte voorzet op Lars die in komt glijden, maar de bal dan verkeerd raakt, waardoor deze over de goal heen gaat.
In de 41e minuut is het wel raak: een corner van Krijn die nog werd gewaarschuwd door de trainer om niet weg te glijden. Dit gebeurde niet en hij leverde een gevaarlijke bal die uit de scrimmag voor de voeten van Luca komt die niet twijfelt en binnen schiet: 0-1! Ondanks dat Jong Ambon misschien meer balbezit had hadden wij de grootste kansen en is de voorsprong niet eens onverdiend te noemen. Rust.

In de rust de koppies bij elkaar houden en waarschuwen voor eventuele opvliegende standjes in de 2e helft.

Het begin van de 2e helft was voor Jong Ambon, wederom na eenzelfde Haka moment, maar ook zij misten door het veld de bal en 1 bal werd over geschoten. Wat toen ontstond was een mooi voetbalgevecht op het veld. De scheidsrechter die niet overal bovenop stond liet veel door voetballen, maar ook 2 kanten op, zodat beide ploegen hun voordeel bij tijd en wijle kregen. Ook waren er wat stevige overtredingen, maar de spelers trokken elkaar telkens sportief overeind. De minuten registratie is even weg gevallen, maar de volgende momenten waren opvallend:
- Luca schiet van afstand op goal, langs de keeper, maar op de paal.
- Kian haalt een bal van de lijn bij een doorschietende corner.
- Luca gaat weer alleen op de keeper af, maar schiet veel te gehaast en ongecontroleerd.
- Vrije trap Timo naast (van afstand leek hij de kruising in te gaan)
- Hans op snelheid richting de 16, ondanks coaching had hij moet schieten, maar hij besluit nog een actie te maken en loopt de bal over de achterlijn.
- Een harde overtreding op Sven die iedereen zag aankomen. Maar de scheidsrechter was de enige die er niets in zag. Misschien zat er wel een stukje bal bij, maar toch heel veel man en dan was het gewoon een penalty, want het was binnen de 16 meter.
- Stijn schoot ook van veel te ver, terwijl er alle ruimte was om richting de keeper te gaan.

De moegestreden Lars werd nog gewisseld voor Krijn die ondanks wat lichte last aan zijn knie de laatste minuten van de wedstrijd nog volmaakte. En hoe! Strijdend hard werkend, nog bijna de trainer van Jong Ambon raken met een sliding. Heerlijk om te zien.
Onze verdediging gaf geen krimp: Ivar, Koen, Nick en Kian stonden hun mannetje tegen de behendige aanvallers. 1 schrikmoment was er nog toen over onze linkerkant een aanvaller de bal verkeerd raakte en in de korte hoek schoot. Gelukkig was onze Siep Noppert nog alert en kon met zijn voeten redding brengen.

Onze verstandige Timo moest Gerjan nog even tot kalmte roepen, nadat hij nog even van leer had getrokken tegen een speler en publiek. Het grappige hierin zit dat Gerjan onze spelers vooraf én in de rust had gewaarschuwd om niet mee te gaan in provocaties. Een ouwe Vos verliest wel zijn haren..........
Na dit moment trokken wij de winst met zijn allen over de streep. Genoten, ondank dat écht goed voetbal niet mogelijk was. Maar van strijd kan ik ook genieten. Volgende week deze overwinning kracht bijzetten door ook van de nummer laatst Zeelandia Middelburg te winnen. Dan doe je echt mee om de bovenste plaatsen.