4 - 1

ST HVV'24 / Graauw JO14-1

4e klasse 1

10 november 2018 9:30

Vandaag de thuiswedstrijd tegen HVV/Clinge. Nog niet eerder hebben we tegen deze tegenstander gespeeld dus we konden alleen maar uitgaan van de uitslagen uit de voetbalapp. Tegen de betere tegenstanders uit deze competitie hebben ze verloren en 1 wedstrijd werd gewonnen. Niks van te zeggen dus. De technische staf werd vandaag aangevuld met Ronald Jansen die de geblesseerde Peter Verburg verving. Gerjan was daardoor vandaag de leidsman i.p.v. de vlagger. Voor de wedstrijd de mannen nog wel even flink toegesproken, want ook vandaag waren er weer 3 jongens te laat. De trainers vinden dat dit ook al bij de beleving van de wedstrijd hoort en dat moet écht beter.

HVV begon aardig aan de wedstrijd en schakelde een aantal keer razendsnel om. Het was gelijk duidelijk dat ze het van een 3 tal snelle spelers moesten hebben. Maar ook wij kregen de ruimte om te voetballen en dat deden we goed. De bal ging goed rond van links naar rechts en vice versa. Na een klein kwartier kreeg Jelle Pekaar, vandaag spits, de bal net buiten de 16 aan de rechterkant, sneed naar binnen en schoot de bal met buitenkant rechts de linker kruising in: 1-0! Zo’n 10 minuten later een zelfde soort situatie. William speelde Sven in op het middenveld en die stuurde met een diepe bal Jelle weg. Hij wurmde zich tussen 2 tegenstanders door en haalde weer goed uit en nu belande de bal in de rechterkruising: 2-0.  Prachtig gevoetbald en dat overheerste sowieso in de 1e helft. Ook nieuwkomer Raoul deed lekker mee. Veroverde ballen, speelde ze goed in en maakte overstapjes. De jongens straalde plezier uit in het spel en daar houden de trainers van. Onze verdedigers Ivar, Koen, Nick en Julian/Jelle stonden weer hun mannetje. Dave pakte op de juiste momenten zijn rust en durfde ook de backs in te spelen, maar als het moest een ram naar voren. Net voor rust kreeg Kian nog een kans, maar de bal ging naast.

In de rust de jongens gecomplimenteerd met het spel en meer dan wat puntjes op de i zetten en aangeven dat ze zo moesten blijven spelen konden we niet doen.  In 2e helft eenzelfde spelbeeld, waarbij in het begin HVV weer een paar mogelijkheden kreeg om de aansluitingstreffer te maken, maar i.p.v. afleggen schoten de spelers zelf, maar naast of in Dave zijn handen. Wij hadden ook een paar kansjes op een doelpunt, maar de eindpass of het schot was net niet goed. Ook had HVV een grote keeper die veel ballen tegen hield. Na een minuut of 13 was het toch weer raak voor ons. Timo kreeg op rechts de bal, passeerde zijn man, gaf een voorzet waar Raoul overheen stapte, zodat ter hoogte van de 5 meter lijn de bal bij de doorgelopen William kwam, die de bal in de hoek tikte: 3-0.

Toen was het verzet van HVV wel gebroken, maar wij konden er geen monsterscore van maken doordat we te veel kansen misten. Nog wel een corner van Sven die bij de 2e paal terecht kwam en door William werd binnen geschoten: 4-0. Jimi scoorde nog uit een steekpass van William, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Jammer. Achterin weinig problemen meer. Jelle van Iersel had zich weer hersteld van 2 missertjes en Dave pikte de doorschietende ballen op. Kapte nog een keer een spits uit om vervolgens Jappe op de middenlijn aan te spelen; keurig. Misschien ging het iets te gemakkelijk, want in de laatste minuut ging het mis. Dave speelde de bal in de voeten van de tegenstander en omdat Dave niet goed stond opgesteld ging de bal langs hem heen in de goal. Balen, want weer niet de 0: 4-1. Wel een dik verdiende overwinning, waardoor we bij de bovenste 4 plaatsen mee blijven doen.