VVA JO14 sluit af met nederlaag tegen de kampioen

9 - 2

's Heer Arendskerke JO14-1

4e klasse 1

8 december 2018 11:00

Vorige week zaterdag gingen we met een complete selectie naar Vogelwaarde. Ja, want daar moesten we onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie spelen tegen de fusieclub ST Hontenisse/Vogelwaarde/SDO’63. Gelukkig wist Gerjan de weg en waren we ruim op tijd op het sportpark Vogelwaarde. De jongens van, kortweg genoemd, Hontenisse konden kampioen worden. Aan ons de taak om te kijken of we een rol van betekenis konden spelen in de strijd tussen hen en GPC. Stefan had van de trainer van GPC nog wat inside information gekregen over de tegenstander van vandaag. En dat bleek te kloppen…

Gerjan had gehoord dat de tegenstander toch wel zenuwachtig was dus daar moesten we van profiteren. Gelijk vanaf het begin er boven op klappen was het advies. En dat deden de boys en met snel resultaat in de 2e minuut. Kian won zijn duel aan de zijlijn en gaf een diepe bal op Jimi. Die was sneller dan zijn tegenstander en zag dat de keeper uit zijn goal kwam en schoot dus hoog over hem heen in de goal: 0-1!

Even was Hontenisse van slag en de trainers mompelden al dat ze het niet makkelijk zouden krijgen. Wij verdedigden met man en macht en Dave redde een paar keer goed. Al snel zagen we wel dat Hontenisse elkaar makkelijk kon vinden en dat resulteerde in de 8e minuut in de gelijkmaker. Dave was kansloos op een bal die via de paal in het hoekje van de goal belandde. Daarna was het een periode van veel duels voor en in onze 16 meter. Zelf kwamen we er niet echt goed meer uit. We verspeelden de bal net zo snel als dat we hem veroverde. In de 26e minuut een afstandsschot van Hontenisse die Dave nog redde, maar de rebound was hem te machtig. En dat was toch een breekpuntje in onze koppies. Vlak daarna viel de 3-1 en 1 minuut voor rust liet de linksbuiten nog maar eens zien hoe goed hij was. Na een versnelling werkte hij de bal keihard hoog achter Dave: 4-1 ruststand.

In de rust de koppen bij elkaar. Jelle Pekaar zat niet lekker in de wedstrijd en had zich het liefst onder de grond verstopt. Trainer Stefan pakte dit aan door hem op rechtsback te zetten, zodat hij de gevaarlijke linksbuiten moest afstoppen. Gewoon verdedigen en bal inleveren. Hij pakte dit goed op en het begin van de 2e helft was mede daardoor weer voor ons. In de 6e minuut een goede aanval van ons over meerdere schijven waarbij William gevloerd werd in de 16, penalty. Hij nam hem zelf en dat is een zekerheidje dus: 4-2. We leefden weer! Vlak daarna kregen we nog een klein kansje, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In de 11e minuut na rust maakte Hontenisse aan alle onzekerheid een eind. En kampioenwaardig deden ze dit met een prachtige goal. De linksbuiten gaf een puntgave voorzet hoog voor de goal en deze werd krachtig binnen gekopt: 5-2. Toen was ons verzet wel gebroken en al snel viel de 6-2. William, Jimi en Kian waren nog dichtbij een doelpunt voor ons, maar het was toch vooral Hontenisse die het verschil maakte en uitliep naar een 9-2 overwinning. Ik denk de terechte kampioen gezien alle uitslagen die ze gemaakt hebben. Nogmaals gefeliciteerd!

Wij zijn door deze nederlaag 4e geëindigd in deze nieuwe competitie voor JO14 elftallen. Gerjan en ik vinden dit een prima prestatie, want de teams boven ons waren ook net wat beter dan wij. (of is het dan ‘ons’ Timo?) We hebben het maximale resultaat gehaald en eigenlijk nergens punten laten liggen of onverdiend verloren. Alleen tegen de meiden van de JVOZ hadden we misschien een puntje verdiend. Tegen de betere ploegen hebben we laten zien aardig ‘mee’ te kunnen voetballen. Als we zelf het spel moeten maken is het soms toch nog wat onzorgvuldig en rommelig. Dus we hebben nog genoeg om voor te trainen en na de winterstop gaan we gewoon weer verder met dit vriendenteam.