4 - 2

Hansweertse Boys JO14-1

4e klasse 1

29 september 2018 9:30

De tweede wedstrijd van het seizoen speelden we tegen Hansweertse boys. Een paar seizoenen geleden hebben we daar ook tegen gespeeld en werden we flink weg gecounterd op een toen nog half veld. Een aantal jongens van toen werden nog herkend ofwel zitten nu in de klas bij onze jongens op de middelbare school. Alle reden dus om hoe dan ook te winnen.

Het was een prachtige dag dus aan het weer zou het niet kunnen liggen. We begonnen goed en kozen gelijk de aanval. Dit leverde gelijk een kans op, maar deze werd afgevlagd voor buitenspel. Ook Hansweert kreeg een kans, scoorde zelfs, maar ook dit was buitenspel. We waren dus gewaarschuwd. In de 10e minuut stuurde Sven met een steekpass Jimi weg en deze ging er als een haas vandoor en schoot in de verre hoek keurig binnen: 1-0. Kort daarna in de 14e minuut was het opnieuw Sven die goed de bal afpakte in de as van het veld en zodoende  1 op 1 met de keeper kwam en beheerst de bal binnen schoot: 2-0. Daarna stuurde Sven Jimi nog een keer weg, zelfs met zijn ‘verkeerde’ been waar we op getraind hadden, maar Jimi vond dit keer de paal. Achterin stond het als een huis; Ivar was onverzettelijk, stond op de goede plaats en ook hij speelde ballen in met zijn chocolade been. Jelle Pekaar had hier zichtbaar nog wat moeite mee als rechtsbenige op linkshalf, maar had wel de juiste drive naar voren. Dave moest in het restant van de 1e helft een paar keer handelend optreden buiten zijn 16 meter en deed dat prima.

In de rust aangegeven dat het goed ging, maar dat we vooral onze rust moesten bewaren en de bal het werk laten doen. Timo was kritisch op zichzelf en vond dat het niet lekker ging. Uitgelegd dat hij dan vooral simpel moet spelen en ruimte moet maken voor zijn medespelers. Of dat advies geholpen heeft weet ik niet, maar in de eerste 5 minuten na rust was hij gelijk aanwezig. Eerst werd hij met een nuttige overtreding neergelegd waarbij hij wat ongelukkig terecht kwam. Het herstel duurde niet lang en bij een foute bal in de opbouw van Hansweert kreeg hij de bal zo in zijn voeten. Hij kon recht op de keeper af en scoorde ogenschijnlijk simpel de 3-0. We bleven aardig voetballen, maar Kian, William en Jappe konden de geboden kansen niet verzilveren. Toen een aanval over rechts via Sven die met zijn 2e poging tot een voorzet wel Kian kon bereiken en die schoot hard, laag en droog binnen: 4-0. Wedstrijd beslist…….of toch niet?

Het leek of Hansweert opeens wakker werd. De lange snelle spits werd vaker gezocht en zorgde ineens voor wat gevaar. Sven die lekker in de wedstrijd zat probeerde de bal uit de drukte te halen op links en te openen naar rechts, maar deze bal werd op de as van het veld onderschept en daarbij stonden we verdedigend niet goed. De spits werd vervolgens ingespeeld en deed wat hij moest doen en scoorde 4-1.

In principe niets aan de hand met zo’n voorsprong en we gingen gewoon door met voetballen en kregen 2 corners. Uit de eerste schoot Jelle P. goed, maar niet doeltreffend in vanaf de rand 16, maar bij de 2e corner verloren we de bal en zette Hansweert weer een counter in. Onze Nick, wellicht wat afgeleid door een prik van een hommel of bij, werd er zelfs uitgelopen en tikte de spits al dan niet bewust tegen zijn hak. Penalty tegen! Dave werd kansloos gelaten en Hansweert ging zowaar nog geloven in een goed resultaat: 4-2. We waren even van slag, maar de tijd was in ons voordeel. Dave moest nog 1x goed uitkomen, maar daarna was het verzet van Hansweert wel gebroken. De 3 punten bleven op het zonnige Arendskerke en we hebben de koppositie te pakken! Nu maar zien of we dit kunnen vast houden. Zaterdag zijn we daarbij afhankelijk van de andere ploegen, want zelf zijn we vrij i.v.m. het wegvallen van Hontenisse JO14-2 en Terneuzen JO14-3.