VVA JO14 wint met moeite van Terneuzen JO14-2

's Heer Arendskerke JO14-1

4e klasse 1

22 september 2018 9:00

Onbekend

Het nieuwe seizoen is al weer even bezig. Onze voorbereiding bestond uit een toernooi op Wolphaartsdijk en 3 bekerwedstrijden. Het JO15 toernooi speelden we met een erg jeugdig team met Stan, Siep en Boaz uit de JO12. Een 0-0 gelijkspel tegen onze verenigingsgenoten was het hoogst haalbare, maar toch werd er bij vlagen leuk gespeeld. Daarna een leuke ervaring tegen RBC JO14-1, want we mochten in het Herstaco stadion spelen. Licht gevulde tribunes, opkomst met clublied en een eindstand van 2-0 op het scorebord. Dit was echter al een keer rond geweest, omdat we tegen deze hoofdklasser niet opgewassen waren. Tenslotte nog 2 gelijkwaardig potjes tegen WHS en Kloetinge waarbij we in de ene wedstrijd terugkwamen van een 0-3 achterstand en met 5-4 wonnen en de in de andere wedstrijd een 0-2 voorsprong weggaven na een (bijna) perfecte 1e helft. Al met al een aardige voorbereiding. De spelerstombola was ook in beweging; Thijs Vermue is gestopt, Raul Mancilla Cruz en Jelle Pekaar zijn erbij gekomen. Julian is geblesseerd geraakt aan zijn achillespees en het is even de vraag of hij hier lang last van gaat houden. Omdat Ivar er niet bij kon zijn, gingen we met 12 man waaronder gastspeler Niels Weststrate en de geblesseerde Julian naar Terneuzen voor de eerste competitiewedstrijd. Op het nieuwe kunstgras van het 1e veld was al vrij snel duidelijk dat we de betere ploeg waren. De eerste 5 minuten speelden we op hun helft in de drukte zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste aanval van Terneuzen was helaas wel gelijk raak. Via de rechterkant werd de spits van Terneuzen aangespeeld en die kreeg veel te veel ruimte om de bal langs Dave te spelen: 1-0.

Het spelbeeld veranderde niet, maar we waren niet zuiver in de passing, liepen uit onze posities en hielden het veld totaal niet breed (ondanks herhaaldelijk aangeven van de kant) waardoor het veel te druk was op het middenveld. We kregen een paar kleine kansjes en William schoot nog uit een vrije trap op de lat, maar verder waren we vrij ongevaarlijk met slappe schoten uit de 2e lijn. Jelle Pekaar viel net voor de rust uit met een hamstring blessure.

In de rust bleek dat het aan iedereen lag behalve aan onszelf. Ik denk dat de donderspeech van deze schrijvende trainer wel duidelijk maakte dat een ieder eerst maar eens naar zichzelf moest kijken ipv naar een ander. Of dit geholpen heeft zal niemand ooit kunnen zeggen, maar de 2e helft leverde wel wat meer beleving op en er werd wat meer via de zijkanten gespeeld. In de drukte leverde dit wel wat kansjes op, maar pas met een mooi afstandsschot van William konden we op gelijke hoogte komen: 1-1.

We bleven drukken, maar het was toch lastig om de stugge verdedigers van Terneuzen te passeren. Onze verdedigers Jappe, Julian, Koen, Nick, Jelle en keeper Dave hadden vrij weinig te doen in de 2e helft. Met name Jelle won al zijn duels terwijl hij in de rust nog veel commentaar had gekregen van zijn teamgenoten over 1 duel dat hij had verloren. Knap gedaan! Aan de andere kant hadden onze spitsen Kian en Jimi geen leuke ochtend. Ze kregen weinig ruimte van zowel de tegenstander als de eigen medespelers die kort op hun speelden. Ook balgoochelaar Sven kwam niet echt uit de verf deze wedstrijd, maar hij kon uiteindelijk wel met een mooie steekpass William vrij voor de keeper zetten, die de keeper knap omspeelde en de 1-2 scoorde. Met nog een paar minuten te spelen werd zodoende de verdiende 3 punten meegenomen terug door de tunnel naar Arendskerke. Het voetbal zal echter moeten verbeteren om volgende week tegen Hansweert weer te kunnen winnen.