85'

3e klasse A

22 september 2018 14:30

Onbekend

Arendskerke was de gehele wedstrijd de betere ploeg en won uiteindelijk dik verdiend van promovendus Veere. Met enig fortuin kwam Arendskerke al in de 4e minuut op voorsprong toen een schot van Marijn van richting werd veranderd en de keeper kansloos was. Een paar minuten later kwam Veere uit een vrije trap bijna langszij. Daarna was het Arendskerke die de wedstrijd volledig onder controle had en vrij uit kon voetballen.

In de 13e minuut betekende een overtreding in de zestien een penalty voor Arendskerke. Die werd beheerst ingeschoten door Justin. Even later was het Justin die na een snelle aanval bijna de 3-0 maakte. Maar zijn inzet ging vlak voor langs. Een minuutje later was het bijna raak voor Veere uit een corner. Maar de kopbal ging net over.

Na rust was het Arendskerke dat een groot aantal kansen onbenut liet en verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen en zo bleef Veere hoop houden. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Veere een vrije trap. Maar Eljo bleek vandaag niet te passeren. Veere ging vervolgens wat opportunistische spelen maar echt in gevaar kwam Arendskerke niet meer. Nadat Ricardo in de 70e minuut de keeper van Veere al met een hard schot had getest bepaalde hij uiteindelijk de eindstand. Op aangeven van Sander kon hij van dichtbij binnen schieten.

Diep in blessure tijd kreeg Veere nog een penalty. Maar ook de eretreffer zat er voor de bezoekers niet in want Eljo redde fraai. Zo begint Arendskerke de competitie goed met een overtuigende overwinning op Veere.