Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De laatste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen HPC Biervliet. Een inhaalwedstrijd vanuit de meivakantie, waarin HPC spelers tekort kwam. Ook nu was het volgens hun trainer weer schrapen geweest maar met een paar jongere spelers erbij hadden ze er nu genoeg. Een verder onbekende tegenstander die een beetje in de middenmoot speelde met wat wisselende uitslagen.
Voor ons de laatste kans om nog een keer 3 punten te pakken deze halve competitie. Jelle van Iersel en Sven Verschueren waren naast Julian en Siep ook geblesseerd. Chris van Zunderd was paraat om ons te helpen en met 2 wissels kon ieder lekker zijn minuten maken. Chris en Kian begonnen op de bank. Wim Capello floot voor de zieke Pascal Baijens.

De 1e goede kans was voor ons. Stijn werd weggestoken door het midden en leek op weg naar de openingsgoal, maar hij besloot om van buiten de 16 te schieten en dan ook nog naast de goal. Verder doorlopen was achteraf gezien de betere optie geweest. Daarna ging het in zo'n 8 minuten gruwelijk mis. De rechtsback van HPC kon ver ingooien en bereikte zo zijn spits in de 16. Onze 3 a 4 verdedigers stonden erbij en keken ernaar hoe hij indraaide en kon inschieten: 0-1 in de 13e minuut. Niet veel later een aanval van links naar rechts een voorzet en een volley binnenkant voet die Luca kansloos liet: 0-2. En dan wil Nick uitverdedigen of de bal naar Timo spelen, maar doet dit zo hard dat Timo de bal niet kan aannemen. De bal ketst van zijn schenen af en precies in de loop van de vrijstaande spits. Die maakt de kans wel af die Stijn eerder had laten liggen: 0-3. Pffffff zou het weer zo'n wedstrijd worden als tegen Axel? Ondanks de vele misverstanden, balverlies, domme passeeracties en buitenspel lopen kwamen we gek genoeg iets beter in de wedstrijd. De nr. 17 van HPC was wel heel slim en maakte op de juiste momenten net dat overtredinkje waardoor wij niet verder konden met onze aanval. En het was net niet zwaar genoeg voor Wim om een gele kaart te geven.
Dan een individuele actie van 'Krien' zoals hij ze zoveel maakt op de training, maar wat er in de wedstrijd te weinig uitkomt. Nu speelt hij 2 tegenstanders uit en haalt uit. Zijn schot leek niet zo hard en vlammend zoals hij dat kan, maar was toch te lastig voor de keeper: 1-3. Een klein lichtpuntje in de verder matige 1e helft.

In de rust benadrukt dat de basiszaken veel beter moeten, want we kunnen van alles verzinnen qua tactiek, maar als we de bal niet naar elkaar kunnen spelen heeft dat geen enkele zin. Nog 1x 3 kwartier gas geven, want HPC gaf me niet het kansloze gevoel dat we tegen Axel hadden.

De 2e helft begonnen we sterk en kregen direct een corner. De bal kwam in de 5 meter terecht en via een paar benen voor de voeten van Jimi. Die raakte de bal wel vooruit tusen de palen, maar de keeper sloeg hem uit de goal. De doellijntechnologie op het 1e veld werkte dit keer niet dus we konden helaas niet juichen, maar er waren wel een paar spelers die hem telde. Daarna een kans voor HPC om de wedstrijd op slot te gooien of eigenlijk 3 kansen in 1, maar 3x vonden ze Luca op hun weg. Een klasbak redding! In de 53e minuut een corner, omdat Ivar in de buurt was nam hij hem. De afvallende bal komt eerst bij Hans die inschiet en de rebound komt voor Sven zijn voeten. Hij blijft in de drukte kalm en plaatst de bal tussen de spelers en de keeper in de goal: 2-3. En we leven weer! Een goede fase breekt aan waarin nu HPC het even kwijt is en 4 minuten later de gelijkmaker moet incasseren. Koen geeft een diepe bal op Chris die met zijn snelheid 1 op 1 met de keeper geen fout maakt: 3-3. De jongens wilden meer. Een prachtige steekbal van Chris op de lopende Sven leek weer een kans op te leveren, maar de aanname van Sven was slecht. Dan misschien een 'verkeerd' wisselmoment, maar omdat ik vasthou aan een bepaalde volgorde waren nu Hans en Timo aan de beurt die het middenveld goed in handen hadden. Krijn en Damian kunnen die controleursposities ook invullen, maar we waren even de grip kwijt door de wisselingen op bepalende posities. In dit kwartier kwamen we dan ook niet echt meer tot kansen. De grootse kans was voor HPC, maar de billen van Luca brachten redding toen de bal daaronder klem kwam te zitten. In de 75e minuut een vervelend moment voor de keeper van HPC die geraakt werd door de knie van Stijn en gewisseld moest worden. De trainer van HPC was woest, maar ik heb hem uitgelegd dat onze lieve Stijn dit absoluut niet met opzet heeft gedaan. Een speler of supporter ging op de goal staan en Chris had daar wel een plan voor. Het eerstvolgende stevige maar faire duel dat hij zo'n 10 meter over de middenlijn won vervolgde hij met een afstandschot en dit was de net ingevallen keeper te machtig: 4-3. Dat was lekker, maar er moest nog wel even gespeeld worden door de blessure van de keeper. De klok op het scorebord gaf de 87e minuut aan toen HPC nog een keer liet zien goed te kunnen voetballen. Een mooie aanval over de linkerflank werd voorgegeven bij de 1e paal en vollerend met buitenkant voet binnen getikt: 4-4. Gingen we berusten in een gelijkspel of vol voor de winst? Timo kwam aan de bal op het middenveld en zocht Chris nog een keer met een lange bal. Deze viel weer perfect over de verdediging heen en Chris maakte voor de ingevallen keeper geen fout: 5-4 en dolle vreugde. Maar hoelang moest er nog gespeeld worden? Sven kreeg in de laatste minuten nog een paar flinke tikken te verduren, maar er werd stand gehouden door de boys. De verdedigers Ivar, Koen, Nick, Damian, Hans en Kian maakten geen fouten meer in de 5 minuten blessuretijd en de buit was dus binnen.

Het laatste fluitsignaal werd gevolgd door dolle vreugde en dat ondanks dat we de laatste plaats niet hebben kunnen verlaten. Maar na een paar kansloze nederlagen was het een logische ontlading aan het eind van de competitie. Trots op de boys en nu op naar een leuke afsluiting van het seizoen met een toernooi, de penaltybokaal en het voetbalkamp.