3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 19

Spoorstraat 84
4388BS
OOST-SOUBURG
tel. 0118-462384

De vierde wedstrijd van het seizoen was uit tegen RCS JO13-1 (Oost-Souburg). RCS was de koploper, maar bij winst zouden we op een gelijk aantal punten komen, met een beter doelpuntensaldo. Spannende dag dus. De selectie bestond dus uit 12 spelers: Aydean, Boaz, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn. Helaas was Damian geblesseerd door een ontstoken teen.

We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd en leken zelf iets sterker dan RCS, maar na zo’n vijf minuten nam RCS het initiatief over. De jongens van RCS waren iets groter en leken ook meer gewend aan het grote veld. In de achtste minuut kwamen we dan ook op een 1-0 achterstand. De periode daarna ging de wedstrijd redelijk op en neer. Onze jongens in het blauw-wit waren fanatiek, werkten hard, maar tot grote kansen kwamen we niet. RCS kreeg wel wat meer kansen, maar of Ryo of de verdedigers wisten doelpunten te voorkomen. We leken met een 1-0 achterstand te gaan rusten, maar door een klein foutje van Ryo kon RCS de voorsprong één minuut voor rust toch verdubbelen: 2-0. Balen!

In de rust werd de opstelling een beetje aangepast, maar dit zorgde niet voor een ander spelbeeld. RCS was iets beter en veel in de aanval. Wij konden van voren weinig vuist maken, omdat onze verdedigers en middenvelders genoeg werk hadden om RCS tegen te houden en dus moeilijk konden aansluiten. Een paar minuten na rust scoorde RCS op gelukkige wijze de 3-0 en toen leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch bleven we het proberen. Dit resulteerde in een grote kans voor Steijn. Na een sprint met bal vanaf de eigen helft en een slalom langs de verdedigers van RCS kwam hij één op één tegen de keeper, maar hij mikte de bal net op de paal. Toch lukte het Steijn wel om het net te vinden. Een schot van Aydean werd losgelaten door de keeper en Steijn zat er goed bij om de bal binnen te tikken: 1-3. We probeerden nog wat te forceren, maar RCS liet dat niet toe. Vlak voor het einde gooiden ze de wedstrijd definitief in het slot met de 4-1.

We hebben ervoor gestreden, maar RCS was simpelweg iets beter dan wij. Dit betekent dat ze terecht de koploper zijn gebleven. Wij zijn helaas een plekje gezakt op de ranglijst en staan nu derde. Een mooie uitdaging om de komende twee wedstrijden te winnen en hopelijk toch nog tweede achter RCS te eindigen.