3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 19

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na twee uitwedstrijden mocht de JO13 weer een keer thuis de voetbalkwaliteiten laten zien. Er stond veel publiek, dus dat was een extra motivatie voor de jongens. De tegenstander was SJO Serooskerke/Veere. Alle spelers waren aanwezig, dus de selectie bestond uit Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn. Nicky was niet helemaal fit, dus vooraf werd afgesproken dat we zouden bezien hoe lang hij het vol zou houden. William was scheidsrechter, Robert was vlagger, fijn dat ze dat iedere keer willen doen!

We begonnen zeer scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut scoorden we de 1-0. Door een mooie steekbal van Dani kwam Nicky alleen voor de keeper en die liet deze kans niet onbenut. Zijn eerst doelpunt in het blauw-wit was dus een feit. Hopelijk zullen er nog vele volgen. Door dit doelpunt werd Serooskerke/Veere wel wakker geschud en in de minuten die volgden hadden we het moeilijk. In de achtste minuut lag de gelijkmaker helaas achter Ryo: 1-1. We lieten ons niet uit het veld slaan en pakten het weer goed op. Vrij snel na de gelijkmaker kwamen we weer op voorsprong. Dani veroverde de bal en speelde Dennie aan. Dennie zette Nicky alleen voor de keeper en net als in de eerste minuut, maakte hij de kans beheerst af: 2-1. Nicky kon helaas niet verder aan de wedstrijd, hopelijk is hij er volgende week weer bij. Vervolgens ging het spel op en neer. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toch lukte het Arendskerke om de voorspong uit te breiden. Na een mooie actie langs de achterlijn legde Steijn de bal voor op Boaz en die kon vervolgens makkelijk het net vinden: 3-1. Ook voor Boaz was dit zijn eerste doelpunt in het blauw-wit. Diezelfde Boaz was ook bij ons vierde doelpunt betrokken. Hij ga de bal in de loop van Dennie en Dennie schoot onberispelijk binnen: 4-1. Helaas scoorde SJO Serooskerke/Veere voor rust nog een doelpuntje uit een hoekschop, maar we gingen met een mooie voorsprong aan de siroop.

In de rust is met name uitgelegd hoe de verdediging moet staan bij balbezit van de tegenstander. Hier hadden ze het de eerste helft moeilijk mee, waardoor we niet echt grip op de wedstrijd kregen. Uiteraard was er wel tevredenheid over de voorsprong, maar de spelers werden ervoor gewaarschuwd dat deze wedstrijd nog niet zomaar gewonnen was.

We kwamen net zo scherp uit de kleedkamer als in de eerste helft, want in de tweede minuut van de tweede helft scoorden we al de 5-2. Boaz speelde Dani aan, Dani zag de keeper een beetje vreemd uit zijn goal komen en schoot hem netjes langs/over de keeper in het doel. Daarna werd de tegenstander weer wat sterker. Een eerste grote kans ging nog naast, maar de tweede grote kans (door een klein foutje van Floris, kan gebeuren, die maken we allemaal wel eens) lieten ze niet onbenut: 5-3. Vervolgens werden we beter en beter. De verdediging - bestaande uit Sky, Floris, Dex, Fedde en Aydean ervoor – stond zo goed dat Serooskerke/Veere niet meer van de eigen helft kwam. Een aantal grote kansen werden niet verzilverd, maar in de 55ste minuut scoorde Dani de 6-3. Niet lang daarna scoorde diezelfde Dani de 7-3. Hij werd op de hoek van het zestienmetergebied aangespeeld door Aydean, zette een pas naar binnen en krulde de bal met zijn linker in de kruising. De 8-3 kwam op naam van Steijn. Hij werd door Aydean aangespeeld, speelde de keeper door z’n benen en kon binnentikken. Dit tot groot genoegen van zijn oma die bij thuiswedstrijden altijd trouw langs de lijn staat om haar kleinzoon te bewonderen. Door een beetje concentratieverlies kon de tegenstander nog de 8-4 maken, maar de drie punten bleven in Arendskerke.

Het was een leuke, maar zeker ook leerzame pot. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar ook dat we leergierig zijn om situaties beter op te pakken na een korte uitleg. Knap gedaan!