3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 19

Roosjesweg 12
4357ED
DOMBURG
tel. 0118-582236

De derde wedstrijd van het seizoen was uit tegen SVOD’22 JO13-1 (Oostkapelle/Domburg). Deze wedstrijd stond in het teken van het debuut van Nicky. Na drie trainingen stond hij te popelen om een wedstrijd te voetballen, dus op maandag zat zijn aanmeldformulier in de mailbox en op zaterdag stond hij voor het eerst op het wedstrijdformulier. Omdat er binnen de spelersgroep een aantal kleine pijntjes waren, was Frank van de JO15 (maar speelgerechtigd voor de JO13) bereid om met ons mee te gaan. De selectie bestond dus uit 14 spelers: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Frank, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

De eerste helft was (te) tam van onze kant, maar SVOD’22 was niet veel fanatieker. In de 6e minuut kregen we een vrije trap rond ons zestienmetergebied tegen. De bal werd hard ingeschoten, maar onze keeper Ryo hield de bal goed tegen. Ook wij kregen een kansje uit een stilstaande situatie. Een hoekschop van Frank werd goed ingekopt door Aydean, maar de bal werd net van de lijn gehaald door een verdediger van SVOD’22. Na zo’n 20 minuten werden we iets fanatieker en zag je ook dat wij iets beter waren dan de tegenstander, maar tot grote kansen leidde het niet. We gingen dus de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de rust werd er door de trainer op gehamerd dat we deze wedstrijd konden winnen, als we maar wat fanatieker waren en plezier in het spelletje zouden hebben. Dus niet kijken hoe je maatje een bepaalde situatie oplost, maar helpen om samen als team tot een oplossing (goede opbouw, mooie aanval, strakke verdediging, etc.) te komen. We zitten tenslotte op voetbal omdat we het leuk vinden om zelf/samen te doen en niet om te kijken hoe je maatje lekker aan het voetballen is.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft eindigde: een beetje tam met kleine kansjes aan beide kanten. Langzaam aan kantelde de wedstrijd steeds meer onze kant op, omdat we steeds fanatieker werden en beter gingen samenspelen. En in de 42ste minuut werd dat beloond. Na een goede aanval kwam Aydean tot een schot. De keeper kon de bal wel stoppen, maar niet vasthouden. In de rebound kon Kai de bal tegen de touwen tikken: 0-1. De wedstrijd bleef spannend. We waren wel wat beter, maar we kregen weinig grote kansen. Pas in de 55ste minuut wisten we de marge te verdubbelen. Frank zette van de linker zijkant een aanval op. Hij speelde de bal naar de vrijstaande Nicky. Nicky zag Dani in de zestien vrijstaan. Dani nam de bal goed mee, omspeelde een verdediger en legde de bal af op Aydean. Aydean schoot vervolgens de bal netjes in de hoek. De keeper van SVOD’22 was kansloos: 0-2. Het verzet van de geel-blauwen was gebroken en vrij snel konden we ook de 0-3 scoren. Een voorzet van Steijn werd met een volley gescoord door Kai. Zo wonnen we deze debuutwedstrijd van Nicky en staan we na drie wedstrijden op 6 punten.