3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 19

Vroonlandseweg 53
4421BW
KAPELLE
tel. 0113-342247

De laatste wedstrijd van de eerste fase van seizoen 2023-2024 was uit tegen Kapelle. Kapelle stond stijf onderaan, dus er werd een makkelijke winst verwacht. Het was wel een vrij weekend voor veel teams, dus de trainer had gewaarschuwd dat er misschien wel eens spelers van andere teams mee zouden kunnen doen. De selectie was compleet, dus 13 spelers verzamelden zoals gewoonlijk op het Raadhuisplein voor voortrek: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

Kapelle begon goed aan de wedstrijd en kreeg een paar grote kansen. Gelukkig stond het vizier van de spitsen niet altijd op scherp en stond Ryo goed te keepen. Daardoor bleef het lang 0-0, maar Kapelle had het verdiend om op voorsprong te komen. Zelf speelden we slordig. Het veld werd niet breed gehouden in balbezit en te vaak werd voor een moeilijke oplossing gekozen, waardoor we veel te veel balverlies hadden. Na ongeveer 15 minuten gingen we, na wat schreeuwen van de trainer, wat beter spelen. Een beetje onterecht kwamen we via een afstandschot van Dani op een 0-1 voorsprong in de 20ste minuut. Vanaf dat moment waren we beter dan Kapelle. In de 25ste minuut scoorde Steijn met een schot de 0-2. Een paar minuten later maakte Nicky met een intikker de 0-3 na een mooie aanval met Dani, Steijn en Dennie. Vlak voor rust scoorde Kapelle de 1-3 en het was terecht dat zij ook een doelpuntje maakten.

In de rust was het besef dat we niet al te best waren gestart en dat deze wedstrijd ook nog niet zomaar gewonnen was.

De tweede helft starten we beter dan de eerste helft en we namen gelijk het initiatief. Vier minuten na rust passeerde Dani op de linkerflank een verdediger van Kapelle en legde de bal terug op Nicky. Nicky nam de bal goed aan en krulde deze in de verre hoek. Mooi doelpunt: 1-4. Een paar minuten later liet de keeper van Kapelle een voorzet van Steijn los en Nicky was er vlug bij om de bal met zijn hak binnen te tikken: 1-5. Weer een paar minuten later schoot Dennie op aangeven van Dani de bal hard in de kruising: 1-6. Vervolgens kwam Kapelle vrij snel op 2-6, maar hiervan raakte we gelukkig niet in de war. De 2-7 kwam op naam van Steijn. Daarna scoorde Kapelle de 3-7. Ons laatste doelpunt kwam op naam van Nicky en met een penalty in de laatste minuut zette Kapelle de eindstand op het bord: 4-8 (ondanks dat de scheidsrechter een stand van 4-7 aan de KNVB heeft doorgegeven).

Het was weer duidelijk dat je nooit een tegenstander mag onderschatten op basis van de stand in de ranglijst. Ondanks een slechte start werd er toch een goede overwinning geboekt. Uiteindelijk eindigde we de eerste fase op een 3e plek met 4 overwinningen en 2 verliespartijen. We hebben in 6 wedstrijd 40 doelpunten gescoord, het hoogste aantal in de competitie. Wel kregen we 19 doelpunten tegen in 6 wedstrijden. Daar moeten we met het hele team aan gaan werken, want de verdediging begint al in de voorhoede. Op naar de tweede fase van het seizoen.