1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 2

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na een vrij weekend waarin er toch 9 spelers van ons hun minuten hadden gemaakt bij de senioren stond nu weer een eigen wedstrijd uit de bekerfase op de planning thuis tegen Kapelle. Vorig jaar uit kansloos 4-0 verloren in een hele slechte wedstrijd van onze kant. Tijd voor revanche dus. Kapelle heeft een paar man af moeten staan aan de 1e selectie en wij zijn nagenoeg in tact gebleven. Sven Verschueren had weer middagdienst en kon niet aanwezig zijn. Met 2 wissels zouden we het gaan doen. De wisselbeurten worden door mij altijd zorgvuldig samengesteld om zodoende iedereen lekker veel te kunnen laten voetballen. Ook probeer ik te varieren in wie er begint en wie er eindigt als wissel. Soms wel eens met een reden; het leek erop alsof Hans het al wist dat hij op de bank begon, want hij kwam te laat, omdat zijn vriendinnetje nog op zijn hemd lag. Jelle was wel keurig op tijd, maar hij was 'gewoon' aan de beurt.

We starten goed en met zorgvuldig voetbal zoals we in de 2e helft tegen HSVC waren geeindigd. Echte kansen kwamen er nog niet uit, maar het gaf wel vertrouwen. Met de kennis van nu wetende wat er in de Arena gebeurde kunnen we wel stellen dat hetzelfde bij ons gebeurde. Na balverlies van Sven op de middenlijn schakelde Kapelle razendsnel om naar de linkerkant en een voorzet over de grond weer terug naar de rechterkant waarde inlopende buitenspeler de bal in 1x in de verre hoek langs Siep schoot: 0-1 8e minuut.
Tegenvaller en we waren even van slag. Zoveel dat Nick in een verdedigende positie uitgleed met zijn hand op de bal. Penalty tegen en ook hier werd Siep kansloos gelaten: 0-2 11e minuut.
Nu was het tijd om weer zelf wat te gaan doen, want anders zou het wel eens heel vervelend kunnen worden. Op het kwartier kwamen Hans en Jelle in het veld. Hans had niet veel meer dan 1 minuut nodig om zijn stempel te drukken. Hij kreeg de bal van Kian ingespeeld en dreef de 16 meter in, hield het overzicht en gaf een voorzet op de inlopende Stijn die vanaf de 5 meterlijn de keeper verschalkte: 1-2 16e minuut. dat was prettig, want balbezit is leuk, maar het moet wel ergens toe leiden. Weer 4 minuten later speelde Sven zijn directe tegenstander uit net over de middenlijn aan de linkerkant van het veld. Jelle was goed naar binnen getrokken en zo kon Sven met een enorme versnelling de 16 meter in. Daar kwam een speler van Kapelle inglijden om hem af te stoppen. Onreglementair en dus penalty. Het duurde even voordat deze genomen kon worden door een blessure van de keeper. Sven liet zich niet van de wijs brengen en schoot alweer zijn 3e pingel binnen: 2-2 in de 20e minuut.
We hielden het betere van het spel, maar tot meer dan wat geblokte afstandschoten van Damian en Timo kwamen we niet. Kapelle nam een paar gevaarlijke corners maar onze Siep kon ze goed wegboksen. Een corner van Ivar kwam nog uit de scrimmage voor Luca zijn voeten, maar die schoot onbeheerst over. Ruststand 2-2.

De 2e helft was iets minder van onze kant, laten we zeggen wat minder overheersend en zonder echt grote kansen. Jimi schoot van afstand, maar niet genoeg in de hoek. Door mijn 'wisselbeleid' waren er ook veel wisselingen qua posities. Sommige jongens hebben wel 3 verschillende posities gehad en dat komt het spel over het algemeen niet ten goede. Als je dan hoort dat de trainer van Kapelle, maar ook andere teams, gewoon een aantal spelers niet wisselt dan is dat ook iets om over na te denken in bijvoorbeeld de laatste competitiefase na de winterstop. In de senioren wordt namelijk ook niet gewisseld om te wisselen. Maar ik denk dus dat het hierdoor kwam dat Kapelle een grote kans kreeg om op voorsprong te komen inde 67e minuut. De spits krijgt een hoge bal en lobt deze over de uitkomende Siep heen, maar Kian was goed meegelopen en haalt de bal voor de lijn weg ten koste van een corner. Uit diezelfde corner lijkt de bal toch erin te gaan, maar Koen staat op de goede plaats om de bal weg te werken.
En dan, tja een vervelend moment voor ons, want de goed leidende scheidsrechter maakt in de ogen van alles wie blauw/wit een warm hart toedraagt een inschattingsfout. Ook Kapelle zegt achteraf dat een 2e penalty voor ons gegeven had kunnen worden. Wederom na een individuele actie van Sven die eindigde op de grond binnen de bekende lijnen. Maar Peter zag het anders en hij beslist uiteindelijk om hem niet te geven en dat is zijn goed recht. Hij omschreef het later zelf als een 'discutabele' beslissing.

Voetbalanalisten zouden zeggen dat dit het kantelpunt in de wedstrijd was. Want met de kennis die we hebben van het scoringspercentage van Sven zijn penalty's hadden we op voorsprong kunnen komen. Nu, u voelt hem al aankomen, valt hij aan de andere kant. In de 75e minuut dekken we niet goed door en krijgt de 'nummer 10' van Kapelle een schietkans. En eerlijk is eerlijk: beter kun je ze niet raken. Stijf in de winkelhaak, weer Siep kansloos achterlatend: 2-3.
Moesten we weer in de achtervolging. Toch kregen we nog kansjes op de gelijkmaker. Na een steekpass van Sven kreeg Damian nog een kans, maar hij liep niet ver genoeg door en schoot slap in. Vrije trappen en corners waren vandaag niet aan ons besteed. Daar zat geen gevoel in of een gedachte achter. Een vrije trap van Sven van zo'n 20-25 meter was wel op de goal, maar in de handen van de keeper. En Hans kapte zijn tegenstander nog een keer goed uit, maar moest toen met zijn mindere linker schieten en de bal ging hoog over.

Helaas dus weer een verlies. Met complimenten van de tegenstander dat dan weer wel, maar ja wat koop je daar voor? Ik denk wel dat als we zo blijven voetballen dat die vanzelf gaan komen. Van de week weer trainen en werken aan de verbeterpuntjes.