1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 2

Spoorstraat 84
4388BS
OOST-SOUBURG
tel. 0118-462384

Vandaag een uitwedstrijd naar RCS op Sportpark de Alblas. Het was erg druk op het park en het zoeken naar een parkeerplek kostte dan ook wat moeite. Maar gelukkig was het een prachtig weertje met wel wat wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Vorig jaar verloren we van deze grote mannen met 4-1, na wel een goede comeback in het begin van de 2e helft. Gerjan en ik waren benieuwd of wij nu wat 'gegroeid' waren in ons spel tegen deze tegenstander.
Sven Verschueren was helaas weer verhinderd door zijn stage/werk en Damian had zich 's-morgens vroeg ziek afgemeld. Omdat een aantal spelers maar 1x had getraind vanwege lichte klachten toch maar besloten om nog een gastspeler mee te nemen in de naam van Thijs Reijnhout, waardoor we 2 wissels hadden.

Tja en dan de wedstrijd. "Zal ik er veel of weinig woorden aan besteden?" bedacht ik me vooraf........ het zijn er toch weer veel geworden:

We starten ongelooflijk slecht aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 2e minuut in een tegentreffer. We leveren de bal in aan onze linkerkant. De rechtsbuiten van RCS geeft een voorzet en de spits mag aannemen en intikken: 1-0. Het oogt allemaal heel rommelig wat we laten zien. RCS is de bovenliggende partij en als wij in balbezit zijn lijkt het net of we niet meer weten wat we moeten doen of in welk kleur shirt we spelen. Na zo'n 10 minuten wordt Jimi diep gestuurd en verdient hij een corner. Sven zijn corner levert aan de andere kant een nieuwe corner op van Jelle. Die kwam laag en hard in de 5 meter op de voet van Sven, maar die kon geen richting meer geven aan de bal, waardoor de bal in de handen van de keeper kwam. Daarna weer RCS met een hele grote kans die gelukkig voorlangs gaat. Vervolgens werd de goal van Siep een schiettent: in 1 aanval eerst een bal op de paal, dan een redding van Siep en dan haalt Kian de bal van de lijn. Weer even later een vrije trap die via een kopbal van Nick (let wel: op onze eigen goal) op de paal gaat. Zelf zetten we daar 1 rush van Sven en 2 diepe ballen op Hans en Thijs tegenover die overigens niet tot gevaarlijke kansen leidden. In de 25e minuut valt de onvermijdelijke 2-0. Een prachtige steekbal van RCS die vanaf de middenlijn mag worden gegeven is Kian te machtig en zijn tegenstander anticipeert goed uit zijn rug en passeert de uitkomende Siep met een boogbal: 2-0.
RCS blijft ons onder druk zetten. De 3 spitsen hoeven niet mee te verdedigen en kunnen gewoon blijven hangen. En aangezien dat een paar rappe kerels waren durfden onze backs ook niet te hoog te staan. Mede ook omdat we totaal niet comfortabel waren aan de bal. Aanvallend produceren we nog 1 kans: uit een vrije trap van Ivar kopt Sven ala Van Persie op de goal, maar de bal krijgt te weinig vaart en hoogte waardoor de keeper kan vangen.

Verbijsterd maar gelukkig dat het nog maar 2-0 is zoeken we de kleedkamer voor de rust op. Daar was het best stil dus de mannen beseften wel dat dit niet goed was en dat het anders moest. Maar hoe? Nou door eerst de basiselementen van het voetbal weer op te pakken. Elkaar in de voeten spelen, korter dekken, afijn ik zal de opsomming achterwege laten. De jongens herinnerd aan de wedstrijd tegen HSVC waarin we na een 3-0 ruststand goed terugkwamen met goed voetbal.

De eerst paar minuten na de thee waren een stuk agressiever van onze kant in ieder geval. We wonnen duels, maar alleen was de nauwkeurigheid van passen daarna nog niet op orde. RCS raakte daarom niet echt in de war en bleef haar eigen spel spelen. Na 10 minuten kregen we weer een doelpunt tegen, maar dit was buitenspel. RCS miste veel kansen en dat was ons geluk waardoor we in de wedstrijd bleven, want misschien dat de aansluitingstreffer tot een ommekeer zou kunnen leiden. In de 74e minuut een duel, een schreeuw vanaf de bank van RCS en een penalty. Gerjan vond dat de scheidsrechter gelijk had, maar ook hij twijfelde of hij hem gegeven had zonder de schreeuw van de bank. Siep dook naar de goede hoek, maar hoefde de bal niet te pareren, want deze werd naast geschoten.
Weer 3 minuten later misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Siep komt uit zijn goal en struikelt en valt met zijn knie hard in het gras. Ik denk ojee dat is niet goed. Na 2 seconden van vertwijfeling staat hij op en rent weer als een malle terug naar zijn goal. De aanval was doorgegaan en de bal was teruggelegd op een speler ter hoogte van de penaltystip. Hij denkt de bal te gaan scoren hoog in de verre hoek, maar daar komt Batman Siep aanvliegen die de bal uit de goal slaat. Een prachtige redding!

Ook dit was geen ommekeer in de wedstrijd. Tussendoor hadden we nog wel een afstandschot van Luca gehad en een slecht genomen vrije trap van Sven, maar verder eigenlijk niets verontrustends voor de keeper van RCS. Zo'n 5 minuten voor tijd valt dan toch de 3-0. Siep krijgt de bal van onze rechterkant ingespeeld en moet 'gewoon' verleggen naar links waar Hans en Jelle vrij staan, maar doet dat niet. Hij kiest voor de lange bal door het midden, maar raakt de bal niet goed (en dat was niet de 1e keer vandaag). De nog wat zwakjes ogende Timo (ziek geweest) staat niet kort bij zijn 'rossige' vent en die maakt dankbaar gebruik van het buitenkansje: 3-0.

In de laatste minuten kan er toch nog een beetje cynisch gejuichd worden door onze supporters. Kian neemt een vrije trap aan de rechterkant van het veld kort op Sven. Die maakt een een-tweetje met Thijs die zijn voetballend inzicht hiermee laat zien. Sven loopt door en geeft een goede voorzet die ter hoogte van de 1e paal beheerst (volley-binnenkant-voet) wordt binnengetikt door Luca: 3-1.
In de blessuretijd slalomt Sven nog de 16 meter in, maar ontbreekt het aan kracht om nog een goede voorzet te geven. Het slotakkoord is voor Timo die nog een vrije trap de 16 meter in mag brengen om de stand nog iets dragelijker te maken. Typerend voor zijn/onze wedstrijd schiet hij de bal zonder idee/gevoel naast de goal en fluit de scheidsrechter af.

Ontluisterend was het gevoel van de trainers die juist dachten dat we voetballend vooruitgang hadden geboekt, maar wat vandaag totaal niet zichtbaar was. Het enige positieve is dat de uitslag maar 3-1 is, want het had zomaar veel hoger kunnen zijn. RCS gaat komende week op afwerken trainen en wij gaan maar weer werken aan de basiselementen om weer in het goede gevoel te komen. Volgende week de laatste bekerwedstrijd thuis tegenTerneuzense boys.