3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 19

Oude Rijksweg 30 D
4511HW
BRESKENS
tel. 0117-382755

Op 2 september 2023 stond de eerste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 voor VVA JO13 op het programma, uit naar Breskens. In de zomerstop zijn twee nieuwe jongens bij het team aangesloten, namelijk Boaz en Sky. Omdat we maar 12 spelers hebben, ging ook Raf van de JO11 mee om te helpen. De selectie bestond dus uit 13 spelers: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Raf, Ryo, Sky en Steijn. Zoals we gewend zijn, stonden er ook weer veel supporters van VVA langs de kant, ondanks dat ze daarvoor 45 minuten moesten rijden. Leuk om deze betrokkenheid te zien!

Het was voor de meeste spelers de eerste officiele wedstrijd op een groot veld. Vooraf werd afgesproken om te proberen om dit grote veld toch een beetje klein te houden als de tegenstander de bal heeft: is de bal op onze eigen helft, dan zijn we allemaal op onze eigen helft. Wil de tegenstander op hun helft gaan opbouwen, dan zijn we allemaal op de helft van de tegenstander. Zeker de eerste helft hebben de jongens deze opdracht goed uitgevoerd.

Het was een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft was VVA net iets beter. Dit werd ook uitgedrukt in doelpunten. In de 9e minuut zetten Dani met een mooie steekbal Dennie vrij voor de goal. Dennie liet deze kans natuurlijk niet onbenut: 0-1. Ook de 0-2 kwam op naam van Dennie. Hij nam een hoge voorzet van Steijn goed aan en lobte dal bal over de uitkomende keeper. Wederom een mooi doelpunt. Ook Breskens kreeg kansen. De eerste keer dat een spits alleen op ons goal afging, kon Ryo nog mooi redden, maar de tweede keer was hij kansloos: 1-2. Nog voor rust konden we de marge weer vergroten. Na goed terugleggen van Steijn schoot Aydean de bal hard tegen de touwen: 1-3. Rust.

Uiteraard tevreden gezichten in kleedkamer. De verdediging stond goed. Er werd prima opgebouwd en rondgespeeld. Duels werden gewonnen en met goed combinatiespel werden mooie kansen gecreerd en afgemaakt. Nu was het zaak om dit nog eens 30 minuten vol te houden.

We kwamen scherp uit de kleedkamer. Na 4 minuten lag de bal alweer in het netje van de tegenstander. Dennie kon met de punt van zijn schoen Steijn vrij voor de goal zetten en die stifte mooi over de keeper heen: 1-4. Niks aan de hand zou je denken, maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Nog geen minuut na ons doelpunt scoorde Breskens namelijk de 2-4 en niet veel later stond de 3-4 op het scorebord. Even hadden we een opleving. Na de goede actie langs de zijkant schoot Steijn de bal mooi binnen, 3-5 dus, maar we konden de opmars van Breskens niet tegenhouden. We werden wat moe, konden het veld niet meer klein houden en gingen meer lopen met de bal. Breskens was net wat fitter en ging steeds beter combineren. Een (terechte) penalty werd nog naast geschoten, maar niet veel later schoot Breskens na een slordigheidje in onze verdediging de 4-5 binnen. Uit een hoekschop viel de 5-5 en Breskens ging er gelijk overheen met de 6-5. We hebben met een slotoffensief nog twee kleine kansjes gecreerd, maar de bal wilde er niet meer in. Nipt verloren dus.

Al met al kunnen we terugkijken op een goede en leerzame wedstrijd. De eerste helft hebben we heel goed gespeeld. De tweede helft was Breskens beter, maar we hebben wel laten zien dat we met hele team niet opgeven en blijven strijden, ook dat is belangrijk voor de rest van het seizoen.