Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 18

Frederik van Eedenstraat 19
4532ET
TERNEUZEN
tel. 0115-648777

Arendskerke verraste zaterdag 1e klasser Terneuzense Boys door in de 2e ronde van het bekertoernooi met een 2-3 stand als winnaar van het veld af te stappen. En gezien de spelverhoudingen en beleving niet ineens echt onverdiend. Al was het wel Eljo die Arendskerke in de 2e helft met een paar miraculeuze reddingen op de been hield. In de 27e minuut kreeg Arendskerke op de rand van de zestien een vrije trap na commentaar van de thuisploeg op de leiding. Balletje werd op zij gelegd en Jasper schoor hard binnen.Na iets meer dan een half uur spelen werd een misverstandje tussen Eljo en Luuk afgestraft door Fabio Sponselee. Vlak voor rust raakte Marijn nog de lat.Ruststand 1-1.

Direct na rust vergat de scheidsrechter een penalty te geven aan Arendskerke wegens hands. Uit de tegenstoot was het echter de thuisploeg die een penalty kreeg na een overtreding van Jeroen. Rick Gort benutte deze buitenkans. Arendskerke raakte echter niet in paniek en ging op zoek naar de gelijkmaker. Siem was het er dichtste bij toen hij ruim buiten het strafschop uithaalde maar de paal raakte. Ook Terneuzense Boys was een aantal keren dicht bij een treffer maar Eljo redde steeds fraai. In de 72e minuut had Arendskerke gelijk toen een inzet van Jeroen in eigen goal werd verwerkt. Vanaf dat moment kon het alle kanten uit en moest Eljo nog een keer redding brengen en werd een doelpunt van Terneuzense Boys afgekeurd wegens buitenspel.

Het duel leek beslist te moeten worden met strafschoppen maar daar dacht Dennis anders over. In de allerlaatste minuut werd de bal, na wederom goed druk zetten, veroverd op het middenveld en van rechts voorgegeven. Dennis stond zoals zo vaak op de goede plek en kopte beheerst de winnende treffer binnen.

Zo haalt Arendskerke de 3e ronde van het bekertoernooi waar het uitkomt tegen 2e klasser SVOD'22.  Volgende week wacht de kraker Luctor Heinkenszand-VVA.