Strandgaper 9 B
4553CA
PHILIPPINE
tel. 0115-491668

De eerste wedstrijd in de tweede fase van seizoen 2023-2024 stond op het programma. Door onze goede prestataties in de 4e klasse in de eerste fase, spelen we nu in de 3e klasse. Weer een stapje hoger dus. We moesten uit naar SJO HPBC'23 (Hoek, Philippine en Biervliet) op het sportpark van Philippine. Helaas hadden we twee afwezigen, Damian en Kai. Gelukkig was Mees bereid om ons te helpen. De selectie bestond dus uit 12 spelers: Aydean, Boaz, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Mees, Nicky, Ryo, Sky en Steijn. HPBC had in de eerste fase ook in de 4e klasse gespeeld en geen wedstrijd verloren. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

We begonnen gelijk fel aan de wedstrijd. Dat hadden de jongens ook met elkaar afgesproken. En dit werd direct beloond. In de derde minuut stuurde Dennie ons rechtshalf Steijn weg met een perfecte steekbal en Steijn schoot mooi binnen: 0-1. Een paar minuten later werd de mooiste aanval van de wedstrijd opgezet. We begonnen linksachter bij Fedde. Via Ryo werd Floris aangespeeld. Door goed samenspel door verschillende spelers vond Steijn Dani in de diepte. Dani schoot lekker binnen: 0-2. Een minuut later lag de 0-3 al in het netje. Een schot van Dani werd niet goed verwerkt door de keeper en Nicky kon vrij makkelijk binnentikken. Een lekker begin van de wedstrijd dus. In de 16e minuut hadden we een tegenvaller. Bij een hoekschop van HPBC stonden we niet goed te dekken. Een speler van HPBC kon vanaf randje zestienmetergebied vrij inschieten. Floris probeerde de bal nog weg te koppen, maar via zijn hoofd lag de bal achter Ryo: 1-3. Het kwartier dat daarna volgde deed HPBC iets beter mee, maar wij waren duidelijk de betere ploeg. Met een tussenstand van 1-3 gingen we rusten.

Ook in de tweede helft speelden we goed. De verdediging bestaande uit Fedde, Dex, Floris en Sky bleek niet te passeren, waardoor Ryo een vrij rustige wedstrijd had. De middenvelders waren voetballend beter en fysiek sterker dan de tegenstander en ook onze spitsen stonden op scherp. Zeven minuten na rust kwam Dennie door een pass van Aydean alleen op de keeper en deze kans liet hij natuurlijk niet onbenut: 1-4. Het neigde een beetje naar buitenspel, maar de grensrechter vlagde niet en de VAR was buiten werking. De goal werd dus gewoon toegekend. Een paar minuten later ging Steijn voor de zoveelste keer op snelheid langs zijn tegenstander. Eerder voorzetten kwamen vanwege zijn nieuwe voetbalschoenen niet altijd goed aan, maar deze keer legde hij de bal terug op Dani. Dani schoot niet al te best binnen, maar zag tot zijn verbazing dat de bal door de benen van de keeper toch in de goal ging: 1-5. De eindstand werd neergezet door Steijn. Hij werd weggestuurd door Dani en schoot de bal in de korte hoek achter de keeper: 1-6. Echt spannend was de wedstrijd dus nooit. Door veel strijd en mooi voetbal een terechte eerste overwinning in de 3e klasse, hoppa!