Roosjesweg 12
4357ED
DOMBURG
tel. 0118-582236

Vandaag uit naar Domburg waar de fusieclub SVOD ook haar wedstrijden speelt. Zij een iets beter doelsaldo dan wij en gezien de uitslagen in de bekerfase lijkt dit de zwaarste tegenstander te zijn in de competitie. In de voorbereiding dit duel dan ook als pré kampioenswedstrijd betiteld. In eerdere duels van de laatste 2 jaren lagen beide teams dicht bij elkaar: 1-0 verlies, 2-1 winst, 1-1 gelijkspel dus alle ingredienten waren aanwezig voor een spannende pot. Damian en Sven Verschueren waren afwezig. Krijn vulde ons team weer aan om tot 2 wissels te komen. Koen en Jimi begonnen op de bank.

De 1e helft bepaalden wij het spel en probeerden vanachter uit te voetballen via Hans en Nick. Hans hanteerde een paar keer de crossbal op Jelle die daar wisselend een goed vervolg aan gaf. Nick gaf een paar goede ballen op de lopende Kian die alleen net niet tot een voorzet kon komen. Sven had al vrij snel een vaste vent in zijn nek, waardoor hij niet echt zijn acties kon maken. 1x kwam hij door vanaf rechts de 16 in, maar zijn schot ging langs de 2e paal. Een splijtende pass van Hans werd op waarde geschat door Stijn, die kapte naar binnen en zocht met links de verre hoek, maar ook deze ging net naast. Ondanks dat Luca zijn moeder en broertje mee waren was hij niet echt aanwezig. Noemenswaardig was nog wel een goede aanname op een uittrap van Siep en direct een mooie cross/dieptepass op Stijn die daar net niet goed bijkon. SVOD wachtte op onze foutjes. Ze kregen een paar corners, maar deden daar niks mee. 1x schoot de bal door na een voorzet vanaf hun rechterkant naar een vrijstaande speler aan de andere kant van de 16, maar zijn schot was een makkie voor Siep. In de laatste 5 a 10 minuten drong SVOD wat meer aan en probeerde druk te zetten op onze opbouw. Nick kapte de bal terug in de man die druk op hem zette en had gevaarlijk balverlies. Hans kwam gelukkig snel naar de as, waardoor de speler besloot van afstand te schieten, maar hoog over.

We rusten met 0-0.

De eerste 5 minuten van de 2e helft ging SVOD door met waar ze de 1e helft geeindigd waren. Ze zetten ons onder druk, waardoor we er niet echt uit konden komen. Een afstandschot werd door ons geblokt en SVOD schreeuwde om een pingel vanwege hands, maar de scheidsrechter zag er niets in. Daarna kwamen wij weer wat beter in de wedstrijd en ontstond er een interessant duel tussen 2 teams die beiden voor de winst wilden gaan. Jelle was naar rechtsbuiten geschoven en vocht zich een weg tussen een paar spelers en werd in mijn ogen neergehaald in de 16. Hij kreeg niet eens een overtreding mee en later hoorde ik van de vlagger dat het ook buiten de 16 was. Jimi zette op links een goede actie op waarna hij Luca probeerde te bereiken, maar dat lukte net niet. Sven deed dat over rechts en bereikte vanaf de achterlijn Luca wel, maar zijn schot ging hopeloos over. In de 62e minuut loopt Hans het middenveld in en ziet de lopende Krijn diep gaan. Hij speelt in mijn ogen onnodig de bal met buitenkant voet naar hem toe wat balverlies oplevert. Hij probeert het te herstellen, maar SVOD breekt door, Koen en/of Ivar stonden uit hun verdedigende positie en de spits wordt bereikt en maakt 1 op 1 met Siep geen fout: 1-0.
Vlak daarna een corner welke bijna ongehinderd ingekopt kon worden, maar gelukkig over gaat. En dan ontstaat er een rommelige fase, waar de scheidsrechter toch wel een bepalende rol in speelt, voor beide kanten overigens.
Op de helft van SVOD wordt er gemakkelijk een overtreding aan hun gegeven, de bal ligt nog niet stil en wordt in de diepte gespeeld. Siep komt ver uit zijn goal en raakt de spits van SVOD, maar het spel lijkt door te mogen. Eeen meelopende speler tikt de bal in de lege goal, maar dan heeft blijkbaar de scheidsrechter toch al gefloten voor de overtreding van Siep. Eerlijkheidshalve zou je dan zeggen dat Siep er 10 minuten uit moet, maar we krijgen alleen een vrije trap tegen. Dan lijk je dus goed weg te komen. Maar de muur luistert niet naar Siep als hij 6x roept dat ze een stap naar links moeten zetten. De potige laatste man laat zien dat hij een goede trap in zijn benen heeft en scoort met een krul langs de muur: 2-0.
Met nog een kwartier te spelen lijkt de wedstrijd gespeeld, maar de boys rechten nogmaals hun rug. Een paar minuten later krijgen we een vrije trap. Sven had er al 2 genomen zonder succes dus nu nam Timo hem. Hij schiet hard en laag op de goal, keeper heeft hem niet klem, wordt in de weg gelopen door zijn eigen medespeler en vanuit de kluts geeft Jimi het laatste tikkie: 2-1. Een gelijkspel moet nog mogelijk zijn. SVOD gaat wel wat vervelender spelen. Bal wegschieten, gaan liggen na een heel klein duwtje en tijd rekken als het kan. Tja zolang de scheidsrechter het toelaat is het geoorloofd. Vlak voor tijd gaat Sven nog een keer over rechts door en legt vanaf de achterlijn de bal perfect terug op de vrijstaande Timo die met binnenkant voet de verre hoek zoekt, maar niet goed mikt en naast schiet. Dat was dé kans op de gelijkmaker. We kregen nog een corner mee, waarbij Siep mee gaat, maar de corner is niet hard genoeg. In de tegenaanval treuzelt SVOD te lang om in de lege goal te schieten maar krijgt wel een corner. Siep verovert de bal en wil net zoals hij op de training doet de bal voor zich uit gooien en in de loop meenemen. Hij vergeet echter dat hij al over de rand van de 16 is en laat de bal te laat los waardoor het hands is. Weer een vrije trap op rand 16. De muur stond nu wel goed, maar de potige laatste man schiet feilloos in de kruising: 3-1.

Nadat SVOD de treffer volop heeft gevierd is er nog maar weinig tijd op de klok, maar de scheidsrechter heeft zijn stopwatch wel stop gezet bij het tijdrekken. Siep wil bij de aftrap mee naar voren. De naar voren geschoten bal komt echter weer hard terug en Nick moet het duel met zijn spits aangaan, wint dat ook, maar als hij op de grond ligt krijgt hij nog een doodschop na op zijn buik. De striemen waren duidelijk te zijn na de wedstrijd. Dat was een smet op een verder fair duel. Eindstand 3-1.

Na afloop veel emotie door het verlies en al snel wordt er dan gezegd dat we slecht hebben gespeeld. Als je als trainer nog eens de wedstrijd  rustig analyseert dan kom je tot de conclusie dat het helemaal zo slecht niet was. Het was een pittig duel van 2 teams die aan elkaar waren gewaagd en SVOD had daarin net iets meer geluk of was op sommige momenten net iets slimmer dan wij. Niks om je voor te schamen en en we kunnen gewoon met opgeheven hoofd weer naar de volgende wedstrijd toe werken. Verliezen hoort nu eenmaal ook bij het spelletje.

Op naar Corn Boys, misschien is 9.00 uur wel heel vroeg op zaterdagochtend dus we zullen proberen de wedstrijd te verzetten.