Oude Rijksweg 30 D
4511HW
BRESKENS
tel. 0117-382755

Net als in de eerste fase van dit seizoen, moesten we weer uit naar Breskens. De vorige keer kwamen we 1-4 voor, maar verloren we met 6-5. We hadden dus wat goed te maken. Het beloofde een spannende pot te worden, want Breskens had deze fase - net als ons - nog geen wedstrijd verloren. Damian was afwezig, dus we vertrokken met 12 spelers: Aydean, Boaz, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

We begonnen eigenlijk best goed aan de wedstrijd. We waren voetballend beter dan Breskens en speelden veel op hun helft. Toch stonden we na 20 minuten met 2-0 achter. Twee counters, twee tegendoelpunten. Gelukkig bleven we positief en lieten we de kopjes niet hangen. Nog voor rust kwamen we op gelijke hoogte. In de 24ste minuut kopte Aydean hoog boven de verdedigers een hoekschop van Dani achter de keeper. Mooi doelpunt! Vlak voor rust zorgde Dennie er met hard werken voor dat hij de bal van de verdedigers kon ontfrutselen. Hij kreeg de bal vervolgens bij Kai die beheerst binnentikte: 2-2. Tijd voor de siroop.

Breskens kwam de tweede helft fel uit de kleedkamer en scoorde na een paar minuten al de 3-2. Ryo was kansloos op het afstandschot. Opnieuw een achterstand dus, maar opnieuw lieten we de kopjes niet hangen. Een paar minuten later kregen we een penalty na een harde overtreding op Steijn. Dani ging achter de bal staan en schoot - met enig geluk - binnen: 3-3. Erop en erover, want een paar minuten later pakten we namelijk al de voorsprong. Dit keer pakte Dani na hard werken de bal af. Hij gaf deze aan Dennie die een mooie aanval met Steijn kon opzetten. Uiteindelijk kon Steijn de bal afleggen op Nicky en die schoot goed binnen: 3-4.  In de 51ste minuut scoorde Dani rechtstreeks uit een hoekschop de 3-5 binnen. Hier zat natuurlijk wel wat geluk bij. Toch werd het nog spannend, want 3 minuten voor tijd kreeg Breskens een penalty na een ongelukkige handsbal van Dani. De spelers van Breskens gaf Ryo geen kans en schoot goed binnen: 4-5. Steijn maakte al snel aan alle spanning een einde. Na een mooie steekbal van Dani scoorde hij met een mooi stiftje over de keeper van de zwart-witten. Daarmee zette hij de eindstand van 5-7 op het scordebord.

Een spannende wedstrijd, maar mooi om te horen dat de trainers van Breskens na afloop bekenden dat wij terecht hadden gewonnen omdat ons veldspel gewoonweg beter was dan dat van Breskens. Door deze uitslag staan we nu alleen aan kop in de competitie.