Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De laatste wedstrijd van de tweede fase stond op het programma, thuis tegen nummer 2 Zaamslag/Vogelwaarde JO13. Na vorige week hadden we wat goed te maken. Bij een gelijkspel of winst zouden we kampioen worden, maar hier werd in de voorbereiding niet te veel over gesproken. De selectie was compleet, dus de volgende namen stonden op het wedstrijdformulier: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

Tijdens de wedstrijdbespreking werden de standaard afspraken weer herhaald: samen verdedigen, het veld breed houden in balbezit en samen aanvallen. De afgelopen wedstrijden kwamen we steeds op een achterstand. Daarom werd afgesproken dat Aydean als verdedigende middenvelder in eerste instantie dicht bij zijn verdediging zou spelen om te kunnen helpen. Verder kregen de spelers de opdracht om - ondanks de vele regen - te genieten van deze wedstrijd. Het zou tenslotte weer enkele weken duren voordat ze weer een wedstrijd zouden spelen.

We begonnen heel scherp aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut lieten we zien dat we kampioen wilden worden. Maar de tegenstander was ook niet verkeerd, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de negende minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong. Dani gaf op rechts de bal mee aan Steijn. Met een goede voorzet bereikte Steijn de vrijstaande Nicky en die schoot via de binnenkant van de paal binnen. Lekker om een keer op voorsprong te komen! Deze goede lijn zette we door, want al in de 12e minuut stond de 2-0 op het scorebord. Steijn - dit keer met een schitterende actie op links - gaf de bal aan Boaz die vervolgens keihard binnen schoot. Helaas moest diezelfde Boaz niet veel later het veld verlaten met een spierverrekking. Zonde, want hij speelde goed. Nog voor rust kwamen we op 3-0. Een hoekschop van Dani werd door Dennie netjes binnengekopt. Wat een heerlijke eerste helft, we konden het kampioenschap al ruiken.

In de rust werd erop gehamerd dat we nog geen kampioen waren. We moesten nog een helft spelen en de opdracht was om net zo goed te spelen als in de eerste helft.

Ook na rust waren we de betere ploeg. In de 39ste minuut viel er weer een doelpunt. Dit keer knikte Nicky binnen na een hoekschop van Steijn: 4-0. Zo'n zes minuten later wisten we weer het net te vinden. Steijn legde de bal bij de tweede paal en met een soort lobje werkte Dennie de bal achter de keeper: 5-0. En we gingen door. Na een mooie lange bal van Aydean stiftte Steijn de 6-0 binnen. En het slotakkoord was ook aan Steijn. Dani gaf een bal diep op Damian. Damian nam de bal goed aan, kapte zijn tegenstander uit en speelde naar Steijn. Steijn schoot vervolgens vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen: 7-0 eindstand, KAMPIOEN!

Uiteraard was het direct feest op het veld. De spelers zochten elkaar op en springend en zingend gingen ze naar de kleedkamer. Daar werd de kinderchampagne geopend en ging het zingen nog even verder. Na het douchen werd met "Mijn VVA" op de achtergrond heerlijk frietjes met een snack gegeten. Een mooie dag voor de jongens.

In de verslagen worden vaak de namen van de doelpuntenmakers en aangevers genoemd. Zo gaat dat in een verslag. Bij deze wil ik benadrukken dat het kampioenschap een echte teamprestatie is. Ryo - die de laatste wedstrijd niet veel te doen had - staat steeds goed te keepen. Ook het meevoetballen gaat goed, waardoor hij de verdediging echt ondersteunt. De verdediging staat als een huis. Dex, Fedde, Floris, Sky - en later is daar ook Kai bijgekomen -  weten wat er van ze wordt verwacht. Ze helpen elkaar en het middenveld, ze coachen en ze bouwen goed op. Heel knap hoe ze dat in een korte tijd op een groot veld hebben geleerd. Het middenveld is de motor van het team. Meestal staan Aydean en Dani centraal op het middenveld, Boaz, Damian en Steijn staan meestal op de flanken. Zij leggen de meeste meters af, winnen veel duels, helpen de verdediging om tegendoelpunten te voorkomen en helpen de aanvallers met het creëren van kansen. En de aanvallers Dennie, Kai en Nicky zijn altijd scherp voor de goal, waardoor ze vele doelpunten maken. Maar ook helpen ze het middenveld met het afjagen van de bal, want dat is ook belangrijk. Een echte teamprestatie dus!