Traverse 4
4503BM
GROEDE
tel. 0117-371540

Op wederom een zeer regenachtige dag stond de uitwedstrijd tegen SJO de Westkust JO13 (Groede) op het programma. Ryo was geblesseerd en er was geen andere keeper beschikbaar. Er moest dus geimproviseerd worden. Aydean was bereid om te starten als keeper. Thomas van de JO15 was ook bereid om ons te helpen, dus dat was fijn. We hadden daardoor 13 spelers: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Sky, Steijn en Thomas. Ryo was mee om het team aan te moedigen. Grote klasse, zo in de regen! Het veld was zeer slecht. Naar onze mening had deze wedstrijd niet door mogen gaan. Maar we waren er toch, dus spelen maar.

De eerste helft was moeilijk. Door het slechte veld was goed voetbal bijna niet mogelijk. Het kwam aan op strijdlust. De tegenstander was eigenlijk op iedere positie een kop groter, dus dan is het moeilijk om duels te winnen. En dan stond onze grootste speler - Aydean - op de goal. Die miste we dus wel een beetje in het veld. Hierdoor kwamen we bijna niet van onze eigen helft af en kon De Westkust steeds druk op onze goal houden. Dit resulteerde niet in grote kansen, maar één schot op goal was onhoudbaar voor Aydean. We gingen daardoor met een 1-0 achterstand de rust in.

Duidelijk was dat we Aydean in het veld nodig hadden, maar wie moest er dan keepen? Gelukkig heeft Damian vroeger een tijdje gekeept en hij vond het wel leuk om de tweede helft te keepen. Hij mocht het vieze keepershirt dus aantrekken. En dat pakte goed uit. We kregen meer het initiatief. Hierdoor had Damian weinig te doen. Dat vond hij wel jammer, want het was koud, maar de trainer was uiteraard blij dat we meer op de helft van De Westkust konden voetballen. In de 35ste minuut kwamen we op gelijke hoogte. Steijn legde de bal klaar voor Boaz en die schoot goed binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied: 1-1. Zo'n 10 minuten later pakten we terecht de voorsprong. Een schot van Steijn - op aangeven van Dani - ging onder de voet van de keeper door: 1-2. Hier hadden we wel een beetje geluk. De Westkust kreeg vervolgens twee keer de kans om van afstand op onze goal te schieten, maar Damian had geen moeite om deze ballen tegen te houden. Een paar minuten voor tijd scoorden we de bevrijdende 1-3. Na wat werken en rommelen lukte het Nicky om Dennie te bereiken. Met een sliding kon Dennie de bal net binnenglijden voordat deze over de achterlijn zou gaan. De terechte overwinning was binnen!

Op dit veld was het niet mogelijk om goed te voetballen. Dan is het belangrijk om de mouwen op te stropen en als team hard te werken om een beetje geluk af te dwingen. En dat hebben de jongen gedaan. Complimenten!
Tot nu toe zijn we ongeslagen in deze fase. Door het gelijkspel van onze concurrenten Breskens en Zaamslag/Vogelwaarde kunnen we de volgende wedstrijd - bij winst - kampioen worden. Een mooi vooruitzicht, maar niet te vroeg juichen.