Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De thuiswedstrijd tegen WHS JO13-1 stond op het programma. De ploeg uit Sint-Annaland hoefde pas om 12.00 uur op te draven. We konden lekker allemaal uitslapen. Onze selectie was compleet, dat betekent 13 spelers op het wedstrijdformulier: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn. Vanwege een blessure aan zijn hand kon Ryo niet keepen. Damian was bereid om de keepershandschoenen aan te doen. Op trainen doet hij dat ook regelmatig, dus daar hadden we alle vertrouwen in. Ryo mocht twee keer een kwartier in de spits meedoen.

Het was voor de wedstrijd even vreemd in de kleedkamer, want er waren 'opeens' (de trainer had het al aangekondigd) twee extra trainers aanwezig. Ze keken serieus, hadden allerlei papieren mee, maar hielden zich stil. Wat kwamen deze trainers toch doen? Zouden ze spelers komen scouten? Nee, dat was niet het geval. Voor een trainerscursus moest de trainer van de JO13 geobserveerd worden en dat kwamen deze twee mannen doen. Tijdens het schrijven van dit verslag was het resultaat nog niet bekend, dus de trainer zal nog steeds wel in spanning zitten af te wachten.

Weer terug naar de wedstrijd! Het begin was rommelig. WHS was een fysieke tegenstander. Dan is het nodig om veel in beweging en zuiver in de passing te zijn. Dat lukte ons in het begin niet. De eerste 5 minuten kregen we dan ook geen kans. Ons eerste schot op goal was van Nicky, op aangeven van Dennie, maar de keeper wist de bal tegen te houden. Na zo'n 10 minuten kreeg WHS de eerste kans, maar Damian was scherp en hield de bal uit de goal. Langzaam aan namen we de wedstrijd iets meer over. Ons veldspel (zuiver inspelen, doorbewegen, enzovoorts) werd iets beter en we speelden steeds meer op de helft van WHS. Dit leidde tot de 1-0 in de 21ste minuut. Dani besloot van afstand op de goal te schieten en de bal belandde tegen de touwen. Vervolgens kreeg WHS toch een paar kansen om te scoren, maar ze schoten steeds naast of over of Damian stond op degoede plek. Zo gingen we met een 1-0 voorspong de rust in.

Na de rust was het spelbeeld een beetje hetzelfde. Wij waren voetballend beter, we creëerden ook wel wat kansen, maar we hadden moeite met het fysiek van WHS. WHS kreeg ook best een paar kansen, mar ze waren niet scherp voor de goal. In de 43ste minuut verdubbelde we de voorspong. Boaz legde de bal op de rand van het zestienmetergebied klaar voor Nicky en die schoot de bal loepzuiver in de hoek. De keeper van WHS was kansloos: 2-0. Mooi doelpunt! Deze voorspong was wel lekker. Vervolgens kreeg Dani de mogelijkheid om de voorsprong via een penalty nog groter te maken. Na een goede combinatie tussen Dennie en Ryo werd Dennie namelijk in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Helaas schoot Dani de bal niet goed in en kon de keeper de bal stoppen. Zo bleef het 2-0. Aan de andere kant kreeg WHS nog een goede mogelijkheid om te scoren. Het schot van de spits van WHS werd nog net door de vingertoppen van Damian aangeraakt. Hierdoor belandde de bal tegen de binnenkant van de paal. De bal rolde even over de lijn, maar bleef uiteindelijk in het veld. Geen doelpunt dus. Een belangrijke redding van Damian, anders zouden het nog spannende laatste minuten worden. Aan het einde kreeg WHS geen echte kansen meer. Dani schoot nog eeen mooi afstandschot op de kruising en Ryo schoot bijna door de benen van de keeper, maar beide pogingen gingen niet in het doel. Zo bleef het 2-0.

Een goede overwinning tegen een fysiek sterke tegenstander. Knap dat Damian zijn met zijn verdediging (Aydean, Dex, Floris, Kai, Sky) een keer 'de nul' heeft gehouden. Dat was al een aantal weken niet gelukt. Inmiddels zijn we 14 wedstrijden ongeslagen. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd tegen Aardenburg. Vanuit het verleden weten we dat dit een pittige tegenstander is. Als we deze wedstrijd winnen, staan we bovenaan in de tweede klasse. Dat zou een knappe prestatie zijn. Als we verliezen, kunnen we zakken naar de 5e plaats. Ook dan mogen we niet mopperen, want we doen het hartstikke goed in de tweede klasse!