Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De tweede wedstrijd in deze fase was thuis tegen Walcheren JO13-1. Ryo was ziek, dus we hadden geen 'echte' keeper. Gelukkig had Damian goed kunnen oefenen tijdens het kerstzaalvoetbaltoernooi, dus hij wilde wel onder de lat. Tijdens de wedstrijd bleek dat we een extra wissel nodig hadden. Mees was bereid om de dugout van de JO15 te verwisselen voor het veld van de JO13, dus uiteindelijk stonden er 13 namen op het wedstrijdformulier: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Mees, Nicky, Sky en Steijn.

Vanaf de eerste minuut waren we de betere ploeg, zonder dat we geweldig voetbal speelden. Tijdens de wedstrijdbespreking in de kleedkamer zaten een aantal jongens te geeuwen dat was op het veld een beetje terug te zien. We kwamem dan ook lang niet tot echte kansen. Pas in de 19e minuut werden we voor het eerst gevaarlijk. Dani kon na een goede aanval op goal schieten, maar de keeper kon de bal naast het doel tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop - genomen door Dani - kopte Aydean prachtig tegen de touwen: 1-0. Aydean sprong hoog boven de verdedigers van Walcheren. Mooi doelpunt. Een paar minuten laten zetten Dennie en Kai goed druk op de verdediging van Walcheren. Hierdoor kwam de bal uit het niets voor de voeten van Dani. Die dacht niet na en schoot van een behoorlijke afstand de bal in de goal: 2-0. Vervolgens sukkelde de wedstrijd een beetje voort. De verdediging stond goed, want we gaven geen kansen weg, maar we voetbalden niet geweldig. Daarbij kwam dat we - ondanks een goede voorsprong - een beetje op elkaar aan het zeuren waren. Hier wordt ons spel meestal niet beter van. Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in.

Walcheren scoorde snel na rust de aansluitingstreffer: 2-1. Dat was balen. Gelukkig reageerden we snel. Een paar minuten later kopte Dani een goed genomen hoekschop van Nicky achter de keeper: 3-1. Nicky kreeg op aangeven van Dennie nog een goede kans, maar helaas nam hij de bal niet goed mee. Vanaf dat moment werd Walcheren sterker. Uit een counter scoorde Walcheren de 3-2 en vervolgens kregen we ook de 3-3 om onze oren. Vlak daarna stonden we opeens met 10 man op het veld. Boaz viel uit met hoofdpijn/duizeligheid en Fedde had pijn aan een knie. De trainer besloot een sprintje te trekken naar de dugout van de JO15 om daar om een speler te vragen. Gelukkig was Mees bereid om ons te helpen, dus die kwam op linksachter erin. In de tussentijd was Walcheren wel op voorsprong gekomen: 3-4. Zo was de stand volledig omgedraaid. Gelukkig scoorden we een paar minuten voor tijd de gelijkmaker. Na een actie over links besloot Dani de bal voor te geven. Deze kwam voor de voeten van Nicky en die schoot goed binnen: 4-4. In de laatste minuten werd er wel gestreden, maar beide ploegen kwamen niet meer voor de goal. Zo was 4-4 de eindstand. Jammer dat we de voorsprong hebben weggegeven. Als we in goede doen waren geweest, had dat niet gehoeven.