Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De winterstop is voorbij. Lekker weer ‘de wei in’. Nadat we in de vorige fase kampioen van de 3e klasse zijn geworden, mogen we nu in de 2e klasse voetballen. De eerste wedstrijd op het programma was thuis tegen Steen JO13-1. Niet echt ‘de wei in’, want we speelden op kunstgras. Steen was in de vorige fase als tweede geëindigd in de 2e klasse, dus het beloofde een pittige pot te worden. Helaas zat Dex ziek thuis, maar gelukkig wilde Abe ons helpen. We hadden dus 13 man: Abe, Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

We begonnen een beetje onwennig. Al na 3 minuten kwamen we 0-1 achter. Dat was even een domper, maar daar gingen we best goed mee om. Langzaam werd ons spel iets beter. Zo rond de 7de minuut lukte het ons om een mooie aanval op te zetten. Dani gaf de bal mee aan Steijn. Steijn bleef goed kijken en zag Nicky vrij voor de goal staan. Nicky schoot goed, maar de keeper kon de bal net naast de goal tikken. Dani nam de hoekschop en die werd door Dennie in de goal gewerkt: 1-1. Na deze gelijkmaker zaten we lekker in de wedstrijd en ging het gelijk op. Steen had iets meer fysiek en wij waren aan de bal iets beter. Een paar minuten voor rust kreeg Abe een grote kans om ons op voorsprong te zetten. Hij nam een hoekschop van Dani in één keer op de slof, maar schoot net over. Zo gingen we met een gelijkspel de rust in.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar creëerden beide niet echt grote kansen. Uit het niets kwam Steen op voorsprong. Een speler van Steen besloot een afgeslagen bal in één keer van ver te schieten, hij raakte de bal perfect waardoor deze over Ryo in de goal belandde: 1-2. Zo’n doelpunt zal deze speler niet snel nog eens maken. Opnieuw een domper, maar opnieuw gingen we er goed mee om. We bleven voetballen en op zoek naar kansen. Na zo’n 10 minuten kwamen we terecht op gelijke hoogte. Een corner van Dani kwam via een tegenstander voor de voeten van Steijn. Steijn dacht niet na en lobde de bal min of meer over de keeper van Steen: 2-2. Lang leek dit de eindstand te worden, maar 2 minuten voor tijd kwam hier verandering in. Abe stuurde Steijn met een steekbal richting de achterlijn. Steijn kon de bal net binnenhouden en schoof de bal voor de goal. Met een uiterste inspanning en gevaar voor eigen leven gleed Dennie de bal vervolgens over de doelpijn. Hierbij botste hij bijna tegen de paal, maar alles voor de winst: 3-2. De laatste minuten werden goed uitgespeeld en zo was de eerste overwinning in de 2e klasse een feit. Dit smaakt naar meer.