Lange Blokweg 29
4301NW
ZIERIKZEE
tel. 0111-450236

Na een paar weken zonder competitievoetbal, mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen. Uit tegen MZC'11 uit Zierikzee. We waren compleet en kregen hulp van Thomas, omdat zijn team een beetje veel spelers had. Zo bestond onze selectie uit Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky, Steijn en Thomas.

De eerste grote kans - na twee minuten voetbal - was voor de thuisploeg. Een diepe bal viel achter onze verdediging. De spits van MZC'11 stond geen buitenspel en liep alleen op Ryo af. Ryo bleef goed naar de bal kijken, pareerde het schot van de spits en voorkwam een achterstand. Een belangrijke redding dus! Twee minuten later was het raak aan de andere kant en kwamen we op voorspong. Steijn had een goede aanvallende actie op rechts en besloot met buitenkantvoet te schieten. De keeper van MZC'11 kon de inzet van Steijn nog keren, maar Boaz stond op de goede positie om de rebound in de goal te tikken: 0-1. In de 12e minuut verdubbelde we de voorspong. Aydean besloot een vrije trap snel te nemen en zette daarmee de vrijstaande Dennie in goede positie voor de goal. Net als bij ons eerste doelpunt kon de keeper de inzet van Dennie keren, maar stond Boaz weer op de goede plek om de rebound binnen te tikken: 0-2. Ondanks dat we de betere ploeg waren, kwam MZC'11 toch terug in de wedstrijd: 1-2. Maar Boaz had het op z'n heupen en wilde de marge zo snel mogelijk wer terug naar twee brengen. Na een mooie solo over links kwam hij het zestienmetergebied binnnendribbelen. Hij besloot om niet te wachten op Steijn en Dennie en schoot de bal onberispelijk achter de keeper: 1-3. Boaz had zijn hattrick binnen. Zo'n 5 minuten voor rust gebeurde er iets unieks. Wederom hadden we moeite met een diepe bal van MZC'11. Hierdoor moesten Dex en Floris achter de spits aan. Floris maakte een lichte overtreding op de doorgebroken speler en de scheidsrechter besloot hier een gele kaart voor te geven. Dat hadden we nog nooit meegemaakt. Overigens mag gezegd worden dat de beslissing van de scheids niet geheel onterecht was. Een gele kaart betekent dat je een paar minuten langs de kant moet zitten. We moesten het dus even met 10 man doen, maar we kwamen in deze periode niet in de problemen. Dit was voor Floris - die een beetje geschrokken was - een hele geruststelling. Met een 1-3 voorsprong gingen we de rust in en tijdens de rust konden we met z'n allen wel lachen om dit unieke moment.

We kwamen goed uit de kleedkamer, want na een minuut lag de bal al in het netje. Met een mooie steekbal stuurde Dani Kai het zestienmetergebied in. Kai nam de bal goed mee, legde deze voor zijn rechtvoet en schoot netjes binnen: 1-4. Een paar minuten later scoorde Aydean een schitterende kopbal uit een vrije trap van Dani: 1-5. Dit begint toch wel een beetje een specialiteit van het team te worden, want we scoren regelmatig kopballen uit vrije trappen en hoekschoppen. MZC'11 deed nog een keer wat terug en scoorde de 2-5, maar een paar minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het net. Nicky stuurde met een schitterende pass over de verdediging Steijn in de diepte. Steijn ging vervolgens met de bal aan de voet op de keeper af en schoof de bal beheerst langs de keeper: 2-6. Het laatste doelpunt van VVA kwam op naam van gastspeler Thomas. Een indribbel op rechts werd via Dani verlegd naar de linkerkant. Daar belandde de bal via Boaz - met een stuit - voor de voeten van Thomas. Thomas besloot direct uit te halen en schoot de bal keihard over de keeper in het goal: 2-7. Mooi doelpunt! Vlak na dit mooie doelpunt kreeg de spits van MZC'11 nog een goede kans, maar Ryo was weer ijzersterk in de één-tegen-één situatie. Toch wist MZC'11 nog een keer te scoren: 3-7 was de eindstand. Ook een speler van MZC'11 kreeg nog een gele kaart omdat hij zonder oog voor de bal een overtreding op Dani maakte, maar dat veranderde verder niets meer aan de eindstand.

Een goede wedstrijd van onze kant, waardoor we nog steeds ongeslagen zijn in de tweede klasse. Waargaat dit eindigen?