Suisendijk 4
3255LS
OUDE-TONGE
tel. 0187-641627

Na 15 wedstrijden zonder verlies is de reeks helaas afgelopen. DBGC JO13-1 uit Oude Tonge bleek afgelopen zaterdag te sterk voor onze jongens van de JO13. Hierdoor zakken we naar de 3e plaats op de ranglijst. We hebben dus maar één week van de koppositie kunnen genieten. Maar niet getreurd, we hebben namelijk een hele knappe prestatie neergezet door 15 wedstrijden achter elkaar niet te verliezen en direct boven in de tweede klasse mee te doen. En dat doen we met de 3e plaats nog steeds!

Fedde kon door een blessure niet meedoen (leuk dat hij wel kwam supporteren!). Ryo kon wel voetballen, maar niet keepen. Damian begon op de goal. Helaas was Damian ook niet helemaal fit, maar daarover later meer. We hadden dus 12 spelers: Aydean, Boaz, Damian, Dani, Dennie, Dex, Floris, Kai, Nicky, Ryo, Sky en Steijn.

We begonnen slap aan de wedstrijd. We wonnen geen duels en de passing was niet goed. DBGC begon wel fanatiek en kwam al na 4 minuten op een 1-0 voorspong. Wij waren toen nog niet op de helft van DBGC geweest. Even leek het erop dat we wakker waren geschud door deze achterstand. We gingen iets meer druk zetten. Dennie liep een keer goed door op een terugspeelbal naar de keeper. Hij pakte hierbij de bal af, maar deze stuitte net van zijn voet waardoor hij de bal niet in de goal kon tikken. In de 10e minuut kwamen we toch op gelijke hoogte. Op aangeven van Boaz schoot Nicky de bal strak in de hoek: 1-1, mooi doelpunt! Jammer genoeg stonden we twee minuten later alweer 2-1 achter. Vervolgens kreeg DBGC nog een paar kansen. Zelf kwamen we weinig aan voetballen toe. We hielden het veld niet breed genoeg in balbezit en we wilden iedere bal naar voren spelen. Hierdoor was het makkelijk voor DBGC om de bal af te jagen en veel in duel te komen. Dennie kreeg op aangeven van Boaz toch een kansje op de gelijkmaker, maar de keeper hield deze tegen. Zo'n 10 minuten voor rust kwamen we toch weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Dennie schoot Steijn hard op goal. De keeper hield de bal wel tegen, maar kon de bal niet vasthouden. Hierdoor kreeg Steijn een herkansing en die liet hij niet onbenut: 2-2. Even later probeerde Dani met een afstandschot ons team op voorsprong te zetten, maar de keeper bracht knap redding. Een minuut voor rust was het DBGC dat weer op voorsprong kwam. Er werd onvoldoende druk gezet op de tegenstander, waardoor deze vrij binnen kon schieten: 3-2. Rust.

Damian was misselijk en kon niet verder. Floris ging de tweede helft op de goal. Ook de tweede helft was DBGC de betere ploeg. Ze kregen ook de eerste kans, maar die ging over. Toch lag 4 minuten na rust de 4-2 al achter Floris in het netje. Dani kreeg vervolgens na een solo vanaf eigen helft de kans om de marge te verkleinen, maar de keeper van DBGC hield de bal weer tegen. Bij deze actie raakte Dani geblesseerd. Omdat we geen wissels meer hadden, ging Dani keepen en Floris weer voetballen. We leken even weer wat fanatieker te worden. Hierdoor speelden we iets meer op de helft van DBGC. Dennie en Nicky kregen nog kansen, maar scoorden niet. DBGC scoorde in de laatste minuut nog wel van grote afstand: 5-2. Een terechte eindstand, want DBGC was fanatieker en speelde beter.

Niet getreurd, vanaf volgende week weer gaan bouwen aan een nieuwe reeks!