Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na een aantal uitwedstrijden, mochten we weer thuis aan de bak. RCS JO13-1 uit Oost-Souburg kwam op bezoek. Helaas kampten we met wat personele problemen. Dani en Fedde waren geblesseerd en Ryo moest nog trainingsritme opdoen voordat hij weer een wedstrijd kan meedoen. Gelukkig wilden Abe en Xavi ons helpen en hadden we toch genoeg spelers om de wedstrijd door te laten gaan. De volgende spelers zaten bij de wedstrijdselectie: Abe, Aydean, Boaz, Damian, Dennie, Dex, Floris, Kai, Nicky, Sky, Steijn en Xavi. Net als voorgaande wedstrijden was Damian de vervanger van Ryo.

De afgelopen weken was het allemaal een beetje slapjes. Vorige week leidde dat tot onnodig verlies tegen DBGC. De trainer verlangde daarom een reactie van de spelers: een fanatieke start en als team hard werken. Dit lieten de jongens ook zien. Tegen een goede tegenstander begonnen ze goed aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor onze blauw-witten. Steijn zette druk op de verdediging van RCS, pakte de bal af en dacht deze binnen te schuiven. Helaas kon een verdediger de bal nog net voor de doellijn tegenhouden. Niet veel later pakten we alsnog de voorsprong. Een goede voorzet van Boaz werd door Abe knap binnengekopt: 1-0. RCS had tot dan toe nog geen kans gehad. Ze werden wel steeds sterker. Pas in de 12e minuut leidde dit tot een schot op ons goal. Gelukkig kon Damian deze makkelijk vangen. In de 15e minuut kwam RCS toch op gelijke hoogte. Na balverlies op ons middenveld zette RCS een mooie aanval op en uiteindelijk kon de spits van dichtbij binnenschieten. Damian was kansloos: 1-1. Een paar minuten later scoorde RCS weer: 1-2. Dit was wel even een domper na een goed begin. Via een aanval over rechts probeerden we op gelijke hoogte te komen. Helaas kon Dennie een scherp aangesneden voorzet van Boaz net niet binnenglijden. RCS werd steeds sterker. Dit lieten ze ook op het scorebord zien. Voor rust maakten ze nog de 1-3 en de 1-4.

De spelers waren in de rust niet tevreden. De trainers waren wel positief. Ze vonden dat de start fanatiek was met goed voetbal, dat er hard gewerkt werd en dat er als team gevoetbald werd. Helaas bleek RCS een sterke tegenstander. Afgesproken werd om te blijven proberen en niet het kopje te laten hangen als RCS verder zou uitlopen.

Een paar minuten na rust scoorde RCS de 1-5. Dit was een behoorlijke tik voor de blauw-witten. Ondanks dat bleven ze gemotiveerd voetballen. Het lukte soms ook om wat meer op de helft van RCS te voetballen. Door de sterke verdediging van RCS leidde dit niet tot grote kansen. RCS kreeg wel kansen. Een paar keer stond Damian op de goede plek, één keer greep Sky goed in, maar in de 47ste minuut kwamen ze toch op 1-6. Na een lichte overtreding van de hardwerkende Dennie kreeg RCS een penalty en die kans lieten ze niet onbenut. Een paar minuten later scoorden we zelf een welverdiend doelpunt. Na een wat rommelige aanval kwam de bal voor de voeten van Xavi en die schoot van een behoorlijke afstand hard binnen. De keeper van RCS was kansloos: 2-6. RCS kreeg nog een grote kans, maar een kanppe redding van Damian voorkwam een grotere achterstand. Abe schoot nog een keer op de goal van RCS, maar de keeper kon deze bal vangen. In de allerlaatste seconde scoorde RCS toch nog de 2-7.

Deze pot hebben we terecht verloren. RCS was gewoon de betere ploeg. We hoorden wat supporters met negatieve geluiden, maar dat vonden de trainers niet terecht en dat hebben ze ook achteraf gezegd tegen de spelers. We misten 3 spelers (waaronder onze vaste keeper en één van de twee aanvoerders), de meeste jongens hadden vrijdagavond nog een pittige training afgelegd en de tegenstander was voetballend beter en fysiek sterker. Ondanks dat bleven we als team werken, lieten we ons koppie niet hangen na tegendoelpunten en hebben we twee mooie doelpunten gescoord. Als we de volgende keer net zo fanatiek spelen als deze wedstrijd, dan komt het resultaat vanzelf weer. We moeten niet vergeten dat we misschien een beetje boven 'onze stand' hebben geleefd. Er kan niet van deze groep verwacht worden dat ze zomaar even alle wedstrijden winnen in de tweede klasse.