Olympialaan 51
4624VA
BERGEN OP ZOOM
tel. 0164-240613

Helaas veel afwezigen voor de uitwedstrijd tegen MOC'17 JO13-2 uit Bergen op Zoom. Dani mag dit seizoen niet meer voetballen vanwege een hielblessure, Dex en Fedde hebben een liesblessure, Floris was ziek en Ryo moest nog trainingsritme opdoen. Gelukkig konden Frank, Joep, Thomas en Xavi ons helpen, waardoor we samen met Aydean, Boaz, Damian, Dennie, Kai, Nicky, Sky en Steijn toch aan 12 spelers kwamen.

We begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. We kregen ook enkele kansen. Een voorzet van Xavi werd door Steijn net naast geschoten. Even later stuurde Steijn met zijn linkervoet Joep schitterend in de diepte. Joep legde de bal op zijn beurt goed klaar voor Nicky. Nicky besloot om met de buitenkant van zijn voet af te werken, maar de bal ging net naast. In de negende minuut weer een goede aanval. De bal belandde uiteindelijk bij Xavi. Zijn schot werd door de keeper gepakt. Vlak daarna kreeg MOC'17 - ook spelend in blauw/wit - pas de eerste kans. Het schot van de spits kon vrij makkelijk worden gepakt door Damian, die net als voorgaande weken Ryo verving op de goal. In de 14e minuut kwamen we verdiend op voorsprong. Een te korte terugspeelbal van de verdediger van MOC'17 werd door Joep onderschept. Joep omspeelde de keeper en kon de bal vervolgens over de doellijn dribbelen: 0-1. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later kwam MOC'17 alweer op gelijke hoogte. En nog een paar minuten later pakte MOC'17 met een afstandschot de voorsprong: 2-1. MOC'17 werd steeds sterker en we hadden moeite om de druk en ons goede spel van het eerste kwartier vol te houden. Voor rust kreeg Steijn nog een klein kansje, maar de keeper van de tegenstander zat er goed bij. Zo gingen we met een minimale achterstand de rust in.

Na rust kwamen we weer goed uit de kleedkamer. Al in de eerste minuut had Frank een mooie achtie op rechts. Zijn schot ging helaas voorlangs. Vlak daarna een steekbal van Xavi op Boaz. Boaz leek vrij baan richting de goal te hebben, maar kreeg de bal net niet lekker mee, waardoor dit geen echte kans werd. Ook MOC'17 kreeg een kans. Damian kon het harde schot met zijn vingertoppen aanraken en hierdoor bleef de bal via de paal uit de goal. Verder gaven we weinig kansen weg in het eerste deel van de tweede helft. De verdediging met Kai, Aydean, Thomas en Sky en Dennie ervoor stond op scherp. Zo'n 10 minuten na rust kwamen we op gelijke hoogte. De keeper dacht een steekbal van Xavi op Steijn te kunnen onderscheppen, maar hij liet deze bal los. Hierdoor kon Steijn de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied vrij inschieten: 2-2. Vervolgens gingen we een aantal minuten op zoek naar de voorsprong. Na een aanval over rechts koos Steijn goed positie voor de goal. Frank gaf de bal hoog voor, maar de volley was te lastig voor Steijn, waardoor er geen kracht achter zat. Even later een mooie actie van Xavi nadat hij door Steijn werd aangespeeld. Het schot van Xavi werd helaas door de keeper gepakt. Aan de andere kant werd er wel gescoord. Na een goede aanval van MOC'17 kon de spits van dichtbij op goal schieten. Damian was kansloos en zo keken we weer tegen een achterstand aan 3-2. Net als in de eerste helft werd MOC'17 gaandeweg sterker. Wij probeerden nog op gelijke hoogte te komen, maar we kregen geen grote kansen meer. In de 54e minuut was de wedstrijd gespeeld, aangezien MOC'17 toen de 4-2 scoorde.

Zo verloren we de derde wedstrijd op rij. Net als vorige week hebben we hard gewerkt. Zowel de eerste als de tweede helft waren we het eerste kwartier de betere ploeg, maar helaas was dit niet voldoende om er met een resultaat vandoor te gaan.