Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na 2 (onnodige) nederlagen was het zaak om in het spoor te blijven van de koplopers Cornse en Terneuzense Boys om zo de druk erop te houden. Maar ja dan moet je eerst zelf zien te winnen en dat is op voorhand geen gelopen race tegen Apollo. De bespreking bestond dan ook uit wat feitjes:
- nog 3 finales: Apollo, Tholense Boys en Krabbendijke
- na de winterstop: 3x winst op gras, 1 x winst op kunstgras en 2x verlies op kunstgras. Wat ligt ons beter?
- uitslagen Apollo: 3 nipte winsten en 2 nipte verliezen; 5 gespeeld 9 punten = evenveel verliespunten als wij.
Kortom van onderschatting mag geen sprake zijn. Vanaf de 1e minuut wordt scherpte gevraagd.

Nick was op vakantie, Damian had een ontstoken teen, maar was er voor nood wel bij. Voor hem was Niels opgetrommeld, of beter gezegd: hij had zichzelf aangeboden. Eerst als vlagger, omdat het niet nodig leek, maar op het laatste moment toch als speler. Koen, Niels en Damian begonnen op de bank. Een paar wijzigingen in de basis: Ivar en Hans in het centrum achterin, Sven Verschueren op rechtsback en Stijn als controleur naast Timo.
We begonnen niet goed; het was onrustig met veel balverlies. Voor de wedstrijd nog getwijfeld om in het rood/wit/zwart te spelen voor een wat duideljker onderscheid, maar de boys wilden dat niet. Misschien was het beter geweest, want nu konden we de juiste kleur niet vinden. Ook Ivar deelde in de malaise en speelde de bal in de as zomaar in de voeten van een tegenstander. Van een meter of 18 bedacht hij zich niet en met de juiste snelheid en preciesie vond hij de hoek naast Siep: 0-1 na 5 minuten. We schrokken er zodanig van dat we bleven volharden in balverlies en we hadden geluk dat Apollo hier niet 2 of 3 x van profiteerde. Een doelpunt van Apollo werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Ons eerste wapenfeit kwam uit een corner. Een verdediger van Apollo verwerkte de bal niet goed en kwam zo voor Stijn zijn voeten, maar die volleerde de bal van dichtbij over.
In het tweede deel van de 1e helft kwamen we iets beter in ons spel. Dit resulteerde in een goede aanval over links van Kian naar de lopende Timo en naar de vrijstaande Tuuntje. Vanuit stilstand begon hij toch aan een actie en sneed de 16 meter in tussen 2 spelers door. Hij leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar met een sliding kon hij de bal verlengen waardoor deze onder de uitkomende keeper doorging: 1-1 in de 22e minuut.
Veel genoteerd heb ik niet meer in de 1e helft; wel weet ik nog dat een corner van Jelle bijna in 1x de goal indraaide. Verder weinig open kansen gecreerd en dus rust met een gelijke stand.

De boodschap was duidelijk in de rust: speel naar de goede kleur dan komt het goed.

Het begin van de 2e helft was Apollo toch nog even gevaarlijk. Een afstandschot draaide gevaarlijk richting de kruising, maar gelukkig voor ons langs de goede kant van de paal naast. Een vrije trap en een corner leverde verder niets op. Ze hadden op onze rechterkant nog een vrije trap moeten krijgen na een stevige overtreding net buiten de 16 van Niels. Scheidsrechter A3 verklaarde achteraf dat hij zag dat de bal eerst gespeeld werd; hij was de enige die dat zag, maar goed hij beslist op dat moment. Ook kregen ze geen corner terwijl zij anders dachten. Apollo raakte daardoor wel een beetje gefrustreerd, zeker omdat Tuuntje daarna voor lichtere overtredingen op hem vrije trappen kreeg. In de 62e minuut gaat Timo achter de bal staan en geeft vanaf rechts een gevoelige bal de 16 in. De hardwerkende Luca, die gemotiveerd was door mij omdat ik hem Santiago Gimenez (weinig scorend) had genoemd, kwam goed voor zijn man en kopte de bal richting de verre hoek. Via de paal viel de bal binnen: 2-1.
Ik zal niet zeggen dat het verzet van Apollo gebroken was, maar vanaf dat moment zijn ze niet meer bij Siep in de buurt geweest. Alleen door een foute bal van Damian en Niels die de handelingssnelheid van het 4e hanteerde oogde het nog even gevaarlijk. De foutjes werden echter goed en tijdig hersteld.
Aanvallend hadden we nog volop kansen om te scoren: Tuuntje schoot een vrije trap huizenhoog over, Luca uit een corner met knie, Jimi en Stijn 1 op 1 met de keeper, Tuuntje verkeerd/te slap afleggen op Luca waardoor de 3e goal niet viel en het spannend bleef tot het einde. Maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind en was de zege binnen.

Apollo beklaagde zich nog wel over onze scheidsrechter A3, waar ik het over een paar momenten (overtreding Niels, wel of geen corner, niet fluiten voor buitenspel ivm balbezit en geen blessuretijd) het wel met ze eens was. Maar ja een scheidsrechter doet ook zijn best en fluit zoals hij het ziet. Uiteindelijk vonden ze het ook wel een terechte overwinning, alleen had de sfeer op het veld wat anders kunnen zijn, omdat die in de vele voorgaande onderlinge duels vaak heel goed was.

We draaien het niet meer terug en we zijn uiteraard blij met de 3 punten. Als we dan later op de dag horen dat onze rivaal uit Kloetinge Corn Boys heeft verslagen en Terneuzense Boys waarschijnlijk een keer niet met spelers van JO19-1 kon spelen en dus verloren heeft van HPBC ziet onze voetbalwereld er opeens weer heel anders uit. Nog 2 finales en dan misschien wel de jeugd afsluiten met een kampioenschap....?