- op verzoek van Corn Boys speelden we na het 1e om 16.30 uur.
- het was een van de eerste warme lentedagen.
- de trainer een keer in zijn gewone kloffie.
- hoe zouden we ons na het verlies van vorige week oprichten?
Corn Boys was een grote onbekende voor ons. Hun uitslagen waren ook wisselend dus daar kon je ook niks van zeggen. We moesten gewoon ondanks dat er veel anders was vandaag gewoon ons zelf blijven. Vandaag was iedereen er dus met 3 wissels (Sven Verschueren, Nick en Stijn) begonnen we de wedstrijd onder leiding van Pascal.
De wedstrijd stond gelijk 'aan' met muziek op de achtergrond uit de kantine. CB had in de 1e minuut de eerste dreiging met een diepe bal, maar Damian schermde de bal goed af. Siep pikte de bal op en opende op Jimi die met een actie en sprint zijn vent voorbij ging. Hij gaf een voorzet op Luca die bij de 1e paal met zijn rug naar de goal de bal goed afschermde en teruglegde op de goed naar binnen geknepen Jelle. Hij haald venijnig uit in de korte hoek: 1-0. Wat een goede start met een mooi doelpunt!
CB liet zien stevig in de duels te kunnen spelen en daar hadden we af en toe wat moeite mee. Koen haalde in de drukte al een bal voor de lijn weg. In de 8e minuut moest Siep zich strekken om een doelpunt te voorkomen. Het spel ging op en neer en in de 15e minuut kregen we op randje 16 een vrije trap toen Sven gevloerd werd. Jelle schoot helaas over. Het was een open wedstrijd op het middenveld met dreigende momenten aan beide kanten. Jimi kwam een paar keer goed door, maar de voorzetten werden niet genoeg op waarde geschat door Luca, Jelle en Sven. Na ons gebruikelijke wisselmoment leken we wat grip te verliezen. In de 32e minuut gaf Kian druk naar voren, maar kon de bal niet veroveren. Daardoor ontstond er achter hem een groot gat. Nick verloor het duel bij de achterlijn, de bal kwam bij de redelijk vrij staande spits in de 16 en hij scoorde uit de draai de gelijkmaker 1-1. Dan krijgen wij even later weer een grote kans via Timo die na een mooie aanval aan de rechterkant vrij voor de goal komt. Zijn diagonale schot gaat nu laag (in tegenstelling tot vorige week) voor de goal langs. Dan zijn we zelf in de aanval maar leiden balverlies en staan we verdedigend niet goed. Met een scherpe diepe bal wordt de spits weggestuurd die langs de uitkomende Siep loopt en met een sliding de bal in de lege goal schiet: 1-2. Siep blijft ook even liggen. Zegt kramp te hebben, trekt zijn lange broek uit en gaat na een natte spons en wat rek en strek oefeningen toch door. Vlak voor rust een vrije trap tegen op zo'n 18 meter van de goal. De speler van CB krult de bal over de muur (bijna) in de kruising: 1-3. Siep bleef weer liggen van de kramp. Hij kon nog wel zeggen dat hij hem had gehad als hij de kramp niet had gehad. Op basis van de foto leek mij het gewoon een mooie vrije trap. Belangrijker was dat Siep niet verder kon. Zijn wedstrijd bij het 5e én het wachten in de zon hadden hem niet goed gedaan. Eerst riep ik om Luca, maaar omdat Ivar zag dat die wel lekker in de wedstrijd zat pakte hij de handschoen op. Klasse van Ivar en hij moest voor rust al een keer met succes handelend ingrijpen.

In de rust werden even wat harde woorden gesproken. Ook door mij toen spelers hadden gezien dat de trainer van Krabbendijke JO19 stond te kijken en te noteren. Ik vond het bijzonder dat ze dat gezien hadden, maar realiseerde me pas later dat het spel een paar keer had stil gelegen. De koppies goed gezet en even schakelen qua wissels, want die hadden we er nu nog maar 2. Ik besloot de geplande wissels Luca en Jelle te handhaven. Damian mocht blijven staan.

De 2e helft was nog maar net begonnen toen de 1-4 al in het netje lag, terwijl we die eerste 3 minuten toch goed begonnen. Damian zag Kian diep gaan, maar zijn bal was niet goed. Hij kon op het middenveld zijn fout niet herstellen en de spits kon doorstoten. Nick besloot in te stappen en daardoor kwam zijn vent vrij die gemakkelijk kon binnen schieten. Wat een domper weer, maar dit team geeft niet snel op.  Ze bleven voetballen en we gingen wat meer de duels winnen. Een paar momenten zijn me bij gebleven:
- Hans heeft 3 x op/richting goal geschoten vanaf rand 16 meter. De intentie was in ieder geval goed, nu de richting nog.
- Tuun schiet op de lat na een goede aanval over links en assist Jimi.
- Luca speelt de bal subtiel naar Tuun die de bal op de borst aanneemt en met links schiet, maar de voet van de keeper raakt.
- Een voorzet van Jimi of Jelle belandt bij de 2e paal waar Sven Verschueren komt invliegen, maar net niet kan scoren.
- Individuele actie van Tuun, iets te veel naar rechts waardoor het schot ook naast gaat.

We scoren nog 2x vanuit een penalty. De eerste was zeker terecht na een overtreding op Sven, de tweede kan je over twijfelen, omdat Jimi op zijn benen bleef staan na een tik op zijn voet. Tuun nam 2x zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder, ook na de gemiste penalty van vorige week.  En zo staat het een paar minuten voor tijd toch 3-4. We knokken tot het eind, maar balverlies leidt een counter in en Jelle zag maar 1 optie en dat was de handrem. Een terechte gele kaart, 10 minuten tijdstraf, waar het nog maar 3 minuten te spelen was. De vrije trap die we tegen kregen leverde niks op, maar de tijd was te kort om de gelijkmaker te forceren.

Na het laatste fluitsignaal kreeg ik de complimenten van de trainers van CB over ons voetballend vermogen. Die hadden we vorige week ook gehad, maar net als toen ook nu geen punten helaas. We zullen nu de laatste 3 wedstrijden moeten winnen om mee te blijven doen, maar zijn dan wel afhankelijk van de andere uitslagen. CB staat er nu het beste voor qua verliespunten. Nu zijn we weer een weekje vrij.