Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Omdat de wedstrijd tegen Terneuzense Boys op 20 januari werd afgelast door een bevroren veld, moesten we deze wedstrijd inhalen in het paasweekend. Op een stil en troosteloos voetbalpark, mede door het grijze weer, waren we de enige thuisploeg die in actie kwam. Gelukkig waren er nog een aantal trouwe supporters die toch de moeite hadden genomen om te komen kijken. Misschien zeg ik dat wel eens te weinig dus via deze weg: hartelijk dank voor jullie (wekelijkse) support!
Terneuzense Boys JO19-2 was dus de tegenstander, althans op papier, want uiteraard waren er een aantal spelers van de JO19-1 meegenomen. Ik wil geen Calimero gedrag vertonen, maar vind het toch jammer dat dit gebeurt, ondanks dat het niet in de regels staat dat het niet mag. Qua leeftijd is het allemaal oke, maar de JO19-1 speelt op 1e klasse niveau en heeft daar dus de spelers voor. Als je dan ziet dat er 4 spelers op de bank zitten worden m.i. de eigen spelers van de JO19-2 de dupe en is er dus in mijn ogen sprake van competitievervalsing. Maar goed zo zal het altijd blijven tussen grote en kleinere clubs.
Het woord dat ik in de voorbereiding op het bord had gezet was TEGENSTAND. De nummer 3 kwam op bezoek en had al 9 punten, weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld maar toch. Onze voorgaande duels waren met alle respect tegen de mindere ploegen geweest uit deze competitie. Onze mannen moesten zich dus mentaal goed voorbereiden op TEGENSTAND.
Koen was weer terug en had o.b.v. trainingsopkomst een basisplaats verdiend. Sven Verschueren was afwezig, Damian en Jelle hadden beiden maar 1x getraind en begonnen daarom op de bank. In de opstelling geen verrassing of het moet Koen zijn die weer zijn plekje in het centrum kreeg. Gerjan was weer hersteld van de liespijn en was weer de vlagger. In de warming up maar even lekker een muziekje erbij om de sfeer op het park te vergroten.

In de 1e minuut werden we gelijk gewaarschuwd door TB, want de spits kwam via de kluts alleen voor Siep te staan die goed uitkwam en een tegentreffer voorkwam. Uit de corner opnieuw een kluts waarbij de afgevallen bal hard werd ingeschoten, maar opnieuw liet Siep zien een hele goede keeper te zijn. Met een katachtige reflex tikte hij de bal via de lat uit zijn doel. Aan de andere kant kregen wij een corner die op de kop van Luca belandde, maar te veel naar de grond werd gekopt en daardoor snelheid mistte. TB kreeg de bal niet goed weg en via een omweg kwam de bal bij Jimi die na een goede actie voorgaf in de drukte, maar zonder resultaat. De wedstrijd was dus wel gelijk scherp begonnen. TB liet zien niet te zijn gekomen om de koploper 3 punten kado te geven. Met een paar goede aanvallen en scherpte in de duels die ze daardoor wonnen waren ze behoorlijk dreigend. In de 17e minuut een diepe bal van TB die door onze verdediging goed werd verwerkt, maar onze middenvelders liepen nog op de middenlijn. Een speler van TB was wel mee opgekomen en kreeg de kans om te schieten. Via een blok kwam de bal toch weer bij ons en werd Hans ingespeeld. Die dacht buiten de 16 en recht voor de goal even zijn tegenstander uit te kappen. Dat ging hopeloos mis en werd keihard afgestraft: 0-1. We hoefden Hans niet uit te leggen dat het zijn fout was. 2 minuten later leek hij de kans te krijgen om het goed te gaan maken. Hij werd door Ivar ingespeeld zo'n 10 meter over de middenlijn en zou vrije doorgang hebben richting de goal, maar de vlagger zag er buitenspel in. Ik denk dat Stijn en Luca wel buitenspel stonden, maar Hans niet dus een belangrijke foute beslissing. Weer een tegenslag en ik was benieuwd hoe we hier mee om zouden gaan. Eigenlijk gingen we vanaf toen steeds beter spelen en probeerden we wat meer te voetballen in plaats van de lange bal te hanteren. We werden gevaarlijker, maar echt grote kansen bleven uit. Het was in de 30e minuut TB die weer genadeloos toesloeg. Een diepe bal leek een prooi voor Siep die al glijdend op zijn knieen naar de bal kwam op rand 16 en zelfs los riep. Dat deed hij echter zelf en de doorgelopen spits kon de bal meenemen en in de lege goal tikken: 0-2.
We waren even van slag. Bij een corner stonden we apatisch te kijken hoe een TB speler de bal terug kopte bij de 2e paal en een ander met zijn hak scoorde. Gelukkig had Gerjan gezien dat de bal de achterlijn al had gepasseerd bij het nemen van de corner.
In de 38e minuut haalde een TB speler Sven onderuit en kreeg een gele kaart dus 10 minuten tijdstraf. Hij sputterde niet tegen wat over het algemeen een schuldbewuste reactie is en dus een goede beslissing van scheidsrechter Peter Verburg. De vrije trap van Hans ging net naast. In de laatste minuut voor rust nog een vrije trap van Sven die bovenop de lat belandde.

De rust gebruikt om de koppies de juiste kant op te zetten. Ondanks de 0-2 achterstand had ik niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was. We moesten alleen wat vaker de simpele oplossing zoeken. Als iemand vrij staat inspelen en niet die moeilijke splijtende steekbal willen geven.

Vol goede moed gingen we weer naar buiten. En ik moet zeggen dat we helemaal niet slecht speelden. We probeerden echt de ruimte te zoeken tussen de stugge verdedigers van TB. Zij speelden in een 4-4-2 formatie, waardoor het erg druk was rond de 16, want we speelden wel veel op hun helft. Timo kwam er nog wel een keer doorheen, maar schoot onbehouden over. En na een paar minuten gaat het toch weer mis bij ons. Vanaf links wordt Sven door Kian ingespeeld op de middenlijn en hij wil wegdraaien bij zijn tegenstander, maar komt er nog 1 tegen. Hij heeft de bal niet meer onder controle en kan de meegelopen Damian niet meer inspelen. De 2e speler van TB ontfutselt hem de bal en speelt snel de spits in die op de as een bijna (Koen zit nog in zijn nek) vrije doorgang krijgt naar Siep en het wederom simpel afstraft: 0-3. Nu wordt het wel heel lastig, aangezien onze 100% kansen beperkt zijn. We gaan alles of niks spelen. Kian was al geblesseerd uitgevallen en Koen wisselden we voor Luca in de spits naast Stijn, waardoor we met Ivar, Hans en Nick achterin gaan spelen. Ook krijgen we nog wat hulp van de scheidsrechter die in de 69e minuut in mijn ogen een makkelijke gele kaart geeft aan een andere speler van TB. De uitleg was dat het een optelsom was van kleine overtredingen. We kunnen geen gebruik maken van de man meer situatie en in de 78e minuut valt definitief het doek. Timo is iets te veel bezig met zijn tegenstander, wint wel zijn duel, maar speelt dan een gevaarlijke terugspeelbal naar Siep. Hij komt onder druk te staan bij het wegschieten van de bal en de bal ketst naar een middenvelder van TB. Die besluit om van afstand in het bijna lege doel te schieten. Siep duikt nog wel maar is helaas te laat: 0-4.
Zelf hebben we te weinig daar tegenover gezet. Een hard schot van Damian werd goed gepakt door de keeper. Luca kon de rebound niet verzilveren. Schoten van Jelle en Sven gingen over. Een kopbal van Nick mistte kracht. Jimi wilde in de 16 de bal eerst 3x goed leggen, maar kon toen niet meer schieten. En ik denk dat we ook nog een penalty tegen hadden kunnen krijgen bij een duel van Hans. Maar goed de aandacht ging meer uit naar de schreeuwende Siep die de speler van TB op zich kreeg en pijn aan zijn schouder had.

De trainer van TB was op het eind niet zo sportief door nog wat 'irriterende' aanmoedigen te geven. Als volwassen man moet je zeker niet bij een 0-4 voorsprong over het veld schreeuwen: "Ze weten het niet meer!". Ik ben zelf ook fanatiek, maar probeer het (denk ik) wel altijd netjes te houden. Hij heeft zich na de wedstrijd wel verontschuldigd en tijdens de wedstrijd nog een van de betere spelers gewisseld na een opstootje met Sven. Ik weet niet of hij dat gedaan had als de wedstrijd nog niet gespeeld was, maar ala, we moeten maar naar ons zelf kijken.
Het was niet goed genoeg vandaag. Ondanks dat we misschien voetballend beter waren, was TB scherper in de duels en dwong fouten van ons af en straften het ook genadeloos af.
Volgende week een laat-in-de-middag wedstrijd tegen Corn Boys die met 1-5 van TB heeft gewonnen dus we kunnen de steun van het thuispubliek dat hopelijk na de wedstrijd van het 1e blijft kijken goed gebruiken.