61'
Kian de Vos (intikker)

4e klasse 1

4 mei 2019 11:00

De topper tegen HVV stond op het programma. Niet alleen een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de stand, maar bij winst is VVA ook kampioen van deze voorjaarscompetitie. De thuiswedstrijd tegen HVV werd nipt met 1-0 gewonnen dus we zouden het niet cadeau krijgen.
Zonder de vakantievierende Julian en geblesseerde Dave, die wel als supporter (en soms als coach) mee was, maar met onze vaste invalkracht Siep Capello van de JO12 begonnen we aan de wedstrijd.
Het weer was onstuimig wind, regen c.q. sneeuw en zonnige perioden wisselden elkaar in rap tempo af en had duidelijk invloed op de wedstrijd. We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd met zoals verwacht weer veel balbezit. Maar we moesten wel wennen aan het kunstgrasveld met doorschietende diep gegeven ballen die never nooit meer gehaald konden worden door onze aanvallers Kian, Jimi, Raul en Timo. Een beetje door de wind en beetje door de tegenstander gingen we veel hoge en lange ballen spelen met weinig resultaat. Sterker nog na 14 minuten was het bij de eerste kans van HVV direct raak. Een hoge bal door het midden werd op waarde geschat door een van de twee snelle middenvelders en hij kon de stuiterende bal over de uitkomende Ivar lobben in het lege doel: 1-0. Dat was een flinke tegenvaller en ook wat onwennig om weer eens achter te staan. We probeerden vervolgens van alles en we kregen ook wel kansen: Timo via de keeper naast, William uit de draai net naast de kruising, Raul in de handen van de keeper. Tot overmaat van ramp was de 2e aanval van HVV een kopie van de 1e aanval en de snelle nummer 10, maakte alleen voor Ivar geen fout. Hij omspeelde hem en scoorde in de 26e minuut beheerst de 0-2. Oei, was dit een dag waarop het allemaal mis zou gaan voor ons? Nee! Bijna direct na de aftrap kwam de bal bij Timo terecht op rechts, sneed naar de goal en schoot tegen de keeper en dit keer kwam de rebound bij Raul terecht en die twijfelde niet en schoot de 2-1 binnen. Dat gaf de boys weer power en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker voor rust. In de 31e minuut wist William met een slim passje Siep te bereiken en die maakte alleen voor de goal geen fout: 2-2. Onze verdedigers Koen, Jappe, Nick en beide Jelles maakten daarna geen fouten meer en daardoor werd dit ook de ruststand.

De rust werd gebruikt om de rust te bewaren en de puntjes op de i te zetten. Voetballend ging het helemaal niet slecht en dat moesten we dus vasthouden. Onze balgoochelaar Sven moest wel wat directer gaan spelen ipv elke keer maar de trucendoos te openen met soms gevaarlijk balverlies tot gevolg. Net na rust liet hij zien dat hij geluisterd had. Een trainingsoefening die perfect werd uitgevoerd: Sven speelde spits Siep in op de middenlijn, Siep kaatste, liep eerst breed weg en daarna diep, kreeg de bal in de loop en kapte de keeper prachtig uit: 2-3. Genieten voor de trainers! Maar lang genieten was er niet bij......2 minuten later werd het alweer gelijk toen een voorzet van rechts bij de 2e paal werd binnen getikt: 3-3. Weer opnieuw beginnen! Het spel golfde daarna werkelijk op en neer; wij kregen 2 grote kansen met Siep en Jimi, maar het moet gezegd dat ook HVV 2 grote kansen had. Wij kwamen echter weer op voorsprong. We schrijven inmiddels de 26e minuut; Siep krijgt aan de rechterkant de bal, kapt 1 speler uit en besluit te schieten. De keeper stond erbij en keek ernaar, maar de bal belande op de paal en kwam voor de voeten van Kian die er als vanouds weer eens als de kippen bij was om de bal geplaatst binnen te tikken: 3-4. Yes, ging het kampioensfeest dan toch hier gevierd worden? Professioneel wilden we de wedstrijd uitspelen. Ballen werden zonder risico over de zijlijn getikt. 4 ingooien achter elkaar dus dat was allemaal mooie tijdswinst voor ons. Dan trekt de wind, die we bij vlagen tegen hadden, weer flink aan. We krijgen in de laatste minuut een vrije trap tegen op z'n 30 a 35 meter recht voor de goal. U voelt hem al aankomen......een van de grotere jongens zet zich achter de bal en schiet zoals William dat bij ons ook kan recht op de goal af. Gedragen door de wind valt de bal precies boven de handen van Ivar in de goal: 4-4! Er is dan voor beide partijen niet veel tijd meer om de winnende te maken en dat gebeurt dan ook niet. Een mooie pot voetbal eindigt in een terecht gelijkspel en daarmee zijn we toch een beetje winnaar, want HVV blijft zodoende op 4 punten achterstand. En nog 1 voordeel: volgende week kunnen we het thuis écht afmaken.......mits er gewonnen wordt natuurlijk! Komt alleen kijken en supporteren om 10.00 uur tegen Sluiskil!