VVA JO14 sluit af met gelijkspel in fantasie opstelling

20'
Assist: Timo Jansen

4e klasse 1

18 mei 2019 13:00

Om de competitie vol te maken moest er nog 1 wedstrijd gespeeld worden om des keizers baard na het behaalde kampioenschap. De boys wilden graag in een fantasieopstelling spelen en aantal jongens hadden een duidelijke voorkeur. Ivar, Koen en Nick wilden wel eens wat dichterbij de goal van de tegenstander komen en wilden dus in de spits. Sven en William wilden wel een helftje keepen en als ausputzers fungeren. Julian wilde een keer in de as spelen als voorstopper en Timo en Jimi zochten de backposities op. Kian en Jelle Pekaar speelden tegen hun goede been in en Jelle van Iersel ging stofzuiger spelen op 6. Raul en Jappe speelden wel op redelijk bekende plaatsen. De meegereisde Dave nam weer plaats in de dug out naast de trainer.
Terneuzen werkte gelukkig mee aan ons verzoek om 2 x 30 minuten te spelen en een iets korter rust te nemen, zodat we sneller naar ons 1e elftal konden afreizen die in Zaamslag de titel konden pakken. De rest is geschiedenis...........
De scheidsrechter was echter wat formeler gestemd; hij had gezien dat wij, maar ook Terneuzen, 2 dezelfde shirtnummers in het veld hadden staan. Dat moest direct tijdens de wedstrijd veranderd worden. Een van onze trouwe supprters, Henry, was zo behulpzaam om even een ander shirtje te halen. Julian werd nog een keer vermanend toegesproken door de scheidsrechter vanwege commentaar op de leiding. Wij denken echter dat een speler van Terneuzen Julian als buikspreekpop gebruikt had....
De wedstrijd was verder weinig enerverend. De 1e kans was nog wel voor Terneuzen, maar Sven keek de poeier op de paal. Ook gaf hij de bal nog een paar keer in de voeten van de spits, maar door herstelwerk van William en Timo werden goals voorkomen. Zelf voetbalden we best aardig en hadden een paar kansjes voor Koen en Nick. In de 20e minuut kwamen we op voorspong door een prima corner van Timo die door de kleinste man van het veld (Nick) perfect werd binnen gekopt: 0-1. Dat was ook de ruststand.
In de naar een aantal jongens naar eigen zeggen saaie 2e helft hadden we een flink overwicht, maar konden we de kansjes niet afmaken. Jelle Pekaar viel helaas na een prachtige panna en voorzet nog uit met een liesblessure. Vervolgens ging Sven als laatste man op avontuur en verloor door een mislukt trucje de bal op het middenveld. De vrijgespeelde spits maakte alleen voor William geen fout: 1-1. In de laatste  10 minuten kregen we via Jimi nog 1 kans, maar hij stuitte op de goed uitkomende keeper. Met een eindstand van 1-1 konden beide ploegen wel leven.
Ondanks dat er geen druk op zat hebben we toch ook weer dingen geleerd in deze wedstrijd en kunnen de trainers altijd nog eens terugvallen met jongens op andere posities. Toch Timo? :-)

Conclusie seizoen 2018/2019: prima 1e helft van het seizoen, waarin we wat meer weerstand hadden van tegenstanders en uiteindelijk 4e werden. En een even zo goede 2e helft van het seizoen, waarin we de doelstelling (kampioenschap) gehaald hebben. Tevens hebben we ook voetballend weer het nodige geleerd en nemen we dit hopelijk mee naar volgend jaar waarin we JO15 worden.  Supporters en (asssistent)scheidrechters weer hartelijk bedankt voor jullie inzet!