Dennie Tolhoek (afstandschot)

Groep 3 57

7 september 2019 8:30

Onbekend

Dit weekend is de tweede wedstrijd in de bekercompetitie gespeeld. De JO10 moest op bezoek bij Apollo ’69 JO10-1 uit ’s-Gravenpolder. Alle spelers waren aanwezig, dus we begonnen met Aydean, Dennie, Dani, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim aan de wedstrijd. Ryo was de eerste helft onze keeper en Dani mocht deze wedstrijd de aanvoerder zijn.

Al in de eerste minuut moest Fedde geblesseerd afhaken. In een duel belandde een speler van Apollo per ongeluk op het been van Fedde. De noppen stonden in zijn enkel gedrukt. Uit betrouwbare bron is vernomen dat het inmiddels weer beter gaat, dus Fedde wordt woensdag gewoon weer op de training verwacht. Dit was wel een domper voor het team, maar hierdoor lieten ze zich niet uit het veld slaan. Na een assist van Steijn opende Dani met een goed schot de score: 0-1. Niet veel later trok Apollo de stand gelijk: 1-1. Vervolgens kreeg Steijn een kans om zelf te scoren, maar de keeper kon de bal net tegenhouden. Ook Apollo kreeg een goede kans, maar Ryo tikte de bal via de lat over de goal. Toch scoorde Apollo de 2-1. Ryo was kansloos op een mooi schot. Dennie kreeg op aangeven van Steijn een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar de keeper van Apollo werkte hier niet aan mee. Ook een goed schot van Dani wist deze keeper naast te tikken. Toch was de keeper te passeren, want na een mooie aanval via Dani en Luuk werd Dennie alleen voor de goal gezet. Hij schoot de bal eerst nog op de paal, maar de rebound tikte hij beheerst binnen.  Met deze stand gingen we rusten.

Omdat er in de rust geen vrijwilligers waren om de tweede helft te keepen, werd Aydean aangewezen als keeper (dat heb je als je naam met de eerste letter van het alfabet begint). Er is nog een poging gewaagd om Fedde op te lappen voor de tweede helft, maar dat ging helaas niet lukken.

De woorden van de trainer in de rust waren waarschijnlijk wat slaapverwekkend geweest, want de tweede helft werd niet scherp gestart. De eerste kans was nog wel voor ons (een schot van Dennie ging over), maar daarna scoorde Apollo de 3-2 en 4-2 gemakkelijk en snel achter elkaar en kregen ze ook nog kansen op meer. Aydean werd even in de steek gelaten door zijn medespelers. Gelukkig bleven we wel bij Apollo in de buurt. Steijn pakte de bal af van een speler van Apollo en schoot mooi binnen: 4-3. Toch nam Apollo meer afstand, want ze scoorden weer vrij snel twee doelpunten achter elkaar. Zeker de tweede was een mooi doelpunt. Uit een goede corner werd de bal binnengekopt. Dat zien we niet vaak in de jongere jeugdcategorieën. Langs de kant waren de meegereisde supporters bang voor een verlies met groot verschil, maar in het veld werden de schouders er nog eens onder gezet. Met een mooi afstandsschot scoorde Luuk de 6-4. Daarna scoorde Dennie nadat hij op mooie wijze een speler van Apollo had uitgespeeld met een goed schot de 6-5. Het slotakkoord was aan Steijn. De bal kwam met een stuit voor zijn voeten en hij schoot onberispelijk in de kruising: 6-6. Er volgde nog een spannend slot met kansen over en weer, maar Tim onderbrak een paar aanvallen van Apollo en Aydean stond goed te keepen, dus de wedstrijd eindigde terecht in een 6-6 gelijkspel. Apollo en onze JO10 hebben nu allebei 4 punten uit 2 wedstrijden in de bekercompetitie. Als we allebei onze volgende wedstrijd winnen, dan zal op basis van doelpunten worden uitgemaakt wie naar de volgende ronde van de beker gaat. Wordt vervolgd!