Steijn Boogaard (afstandschot)
Assist: Fedde Otte

Groep 3 57

14 september 2019 10:00

Dit weekend is de derde wedstrijd in de bekercompetitie gespeeld. De JO10 moest op bezoek bij Patrijzen JO10-1 uit ’s-Heerenhoek. Alle spelers waren aanwezig, dus we begonnen met Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim aan de wedstrijd. Leider William is al enkele weken zoek, maar daar hebben de spelers nog geen vragen over gesteld, want leider Robert pakt de taken goed op. Ryo was de eerste helft onze keeper en Dennie mocht deze wedstrijd de aanvoerder zijn (wat automatisch betekent dat papa William toch in beeld moet komen om de shirtjes te wassen).

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland omdat er wel een veld, maar geen goals beschikbaar waren. Dit leidde tot enige frustratie bij de trainer, maar de spelers hadden geen probleem met een extra speelkwartiertje. Toch leek dit tot gevolg te hebben dat de spelers niet echt geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Al snel stonden we dus met 1-0 achter. Vervolgens kregen we wel een paar kansen, maar hier werd niet zorgvuldig mee omgegaan. Een counter van Patrijzen betekende de 2-0. Tim kon in eerste instantie de counter er nog wel uithalen, maar vervolgens wist de speler van Patrijzen alsnog te scoren. U begrijpt, de frustraties bij de trainer liepen alleen maar op. Eindelijk leken de jongens wat scherper te worden. Na een onderschepping van Luuk kon Dani de 2-1 binnenschieten. Na een mooie solo scoorde Luuk de 2-2. Aydean schoot vanuit een onmogelijke hoek de 2-3 binnen, de keeper was kansloos. En na een mooie solo van Steijn schoot Dennie de afgeslagen voorzet keihard binnen: 2-4. Rust.

Ondanks dat de achterstand was omgebogen in een voorsprong, was de trainer toch niet tevreden. Dit werd in de rust op rustige maar duidelijke manier overgebracht aan de groep. Het was nog nooit zo stil geweest in de kleedkamer.

De tweede helft stond Dani op de goal. We begonnen gelijk met een goede aanval waar Dennie, Steijn en Ryo bij betrokken waren. Helaas kon Ryo de bal net niet binnentikken. Er werd wel door Patrijzen gescoord: 3-4. Na een mooie steekbal van Luuk bracht Ryo de marge weer terug naar twee: 3-5. Vervolgens kreeg Tim de kans om te scoren, maar de keeper van Patrijzen kwam snel en goed uit, waardoor Tim de bal er niet langs kreeg. Toen de rollen werden omgedraaid, viel er wel een doelpunt. Tim legde de bal op Dennie en die scoorde de 3-6 met een goed schot. Niet veel later werd de 4-6 door Patrijzen gescoord. De 4-7 was een onverklaarbaar doelpunt. Aydean nam een corner vanaf rechts. Het leek een slechte corner die door een verdediger weggewerkt kon worden of door de keeper opgepakt kon worden, maar op onverklaarbare wijze lag de bal opeens in de goal. Ook Steijn pikte z’n doelpuntje mee. Hij scoorde de 4-8 met een mooi afstandschot. De marge werd nog groter toen Fedde na een snelle indribbel de bal klaarlegde voor Dennie die met een droge schuiver de bal langs de keeper schoot: 4-9. Toch kwam Patrijzen weer terug tot 6-9. Op aangegeven van Dennie schoot Ryo vervolgens de 6-10 binnen. Tim kon na een hoekschop van Dennie bijna een doelpuntje meepikken, maar de keeper stopte de bal net voor de lijn. Patrijzen scoorde nog met een mooi schot de 7-10. Dani was kansloos. Het slokakkoord was aan Dennie. Na een mooie solo waarbij hij ook de keeper omspeelde schoot hij de bal met links via de binnenkant van de paal binnen. Eindstand: 7-11.

Het is nog niet bekend of we een ronde verder zijn in de beker. We hebben twee wedstrijden gewonnen en één wedstrijd gelijk gespeeld. Het is dus de vraag of ons doelpuntensaldo hoog genoeg is. Helaas hebben we in deze wedstrijd onnodig veel doelpunten tegen gekregen.