23'
Eys Murre (schot)

2e klasse E

8 februari 2020 14:30

Arendskerke kon het mooie resultaat tegen koploper Nieuwenhoorn geen vervolg geven en ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Yerseke.

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. In de 3e minuut gleed Marijn onderuit waardoor meteen een overtal situatie ontstond voor Yerseke. Het was Tom die ternauwernood de harde voorzet kon onderscheppen en zo een vrijwel zekere goal kon voorkomen. Daarna een fase waarin beide ploegen voorzichtig de bal heen en weer lieten gaan zonder grote kansen. Tot in de 19e minuut. Yerseke kreeg een corner. Eljo kwam zijn doel uit, leek de bal te kunnen pakken maar deze werd van richting veranderd zodat hij er net onder door ging en zo in de voeten belandde van Jorn Lindenberg die simpel kon binnen tikken. Een paar minuten later stond er ineens 0-2 op het scorebord na een actie op links van Urvin van Hekelen. Die kapte zijn tegenstander uit en wist ploeggenoot Eys Murre te bereiken die niet aarzelde en beheerst binnen schoot.

Vanaf dat moment was Yerseke de bovenliggende partij, feller in de duels en leek altijd een man meer op het middenveld te hebben. Arendskerke was hierdoor genoodzaakt veelvuldig de lange bal te spelen. En de verdedigers van Arendskerke hadden de handen vol aan de snelle en behendige aanvallers van Yerseke. In de 25e minuut moest Michel de strijd door een blessure staken en werd vervangen. Ondanks het veldoverwicht van Yerseke waren de kansen schaars. Pas aan het slot van de 1e helft waren er nog 2 kansjes te noteren voor de bezoekers.

Na de thee ging Arendskerke op op zoek naar de aansluitingstreffer en probeerde Yerseke vast te zetten op eigen helft. In de 53e minuut ging een vrije trap van Jasper net voor langs. Vijf minuten later weer een vrije trap van Jasper. Jeroen kopte net over. Weer een minuutje later de beste kans voor de blauw-witten toen uit een corner de bal van de lijn werd gehaald na een inzet van Justin. Vervolgens ging de storm wat liggen en kreeg Yerseke weer de controle over de wedstrijd dat overigens de gehele 2e helft het soms wel erg rustig aan deed. Hier en daar was er voor beide teams nog een kansje, de grootste lak voor tijd voor Yerseke. Een speler van Yerseke dook helemaal vrij op voor Eljo die echter knap redding kon brengen en zo de 0-3 kon voorkomen. Eindstand 0-2.