Justin Le Conte (penalty)

2e klasse E

16 november 2019 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag was Sportpark De Koepel het decor voor de inhaalwedstrijd tussen DBGC 1 en VVA 1. Arendskerke won dit duel met 2-3.

Op een nat en hobbelig veld was het moeilijk voetballen, gelukkig voor beide partijen. VVA begon goed en na 7 minuten was het Michel die, na een mooie actie en voorzet van Dennis, de 0-1 maakte. Even later werd het zelfs 0-2 na een fraaie vrij trap van Marijn. Na de 0-2 verslapte VVA iets en speelde DBGC opportunistischer. Al in de 15e minuut maakte de snelle spits Sep 1-2. De verdediging zag er daar niet goed uit. Dat was even later ook het geval toen Marc een speler van DBGC vasthield bij een corner: penalty. Gelukkig keerde Eljo de inzet van Mackloet met een fraaie duik.

Toch werd de ruststand 2-2. Weer was het Sep die na 42 minuten zichzelf met een fraaie aanname in stelling bracht en 1 op 1 tegen Eljo geen fout maakte. Een flinke tegenvaller voor de mannen uit Arendskerke.

Na rust gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer en dit leverde kansen over en weer op. Het veld werd erg groot en de spelers moesten diep gaan om het telkens aan te lopen. Na een fraaie actie van Dennis ging de bal voor de 2e keer op de stip, nu een penalty voor VVA. Justin maakte hierbij geen fout en tekende in de 74e minuut voor de 2-3. In de 80e minuut leek DBGC namens Sep op 3-3 te komen, maar er werd gevlagd voor buitenspel en dus keurde de scheidsrechter de goal af. Dit leidde tot hevige protesten langs de lijn, maar ook op het veld. Sep kreeg zelfs rood na een 2e gele kaart.

In de laatste 10 minuten zette DBGC nog even aan om een gelijkmaker te forceren, maar deze kwam er niet. Zo pakte VVA 3 belangrijke punten en komt het nu op plaats 11 met 7 punten uit 8 duels. 1 punt meer dan DBGC.