Johan Vroegindeweij (penalty)
69'

2e klasse E

15 februari 2020 14:30

Goed voetbal was op het knollenveld en door de straffe wind in Bruinisse niet mogelijk. Het was de thuisploeg die het beste om kon gaan met deze omstandigheden en uiteindelijk verdiend de winst pakte. Al was de einduitslag van 3-0 wel enigszins geflatteerd.

Binnen een paar minuten was het voor Bruse Boys al bijna raak. Na een half mislukt schotje stuiterde de bal langs Eljo en leek zo in de verre hoek te verdwijnen. Gelukkig voor Eljo stond er nog een paal. Na 8 minuten werd Dennis op links weg gestuurd door Michiel. Die zag in zijn ooghoek de opkomende Joep helemaal vrij staan in het centrum en probeerde hem te bereiken. Een verdediger van Bru kon op het laatste moment de bal onderscheppen.

In de beginfase was Bru wat feller, zette vroeg druk en was de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de 13e minuut in de openingstreffer. Een fraaie voorzet van rechts werd loepzuiver ingekopt door Levi Lindhoudt. Daarna een grote kans voor Arendskerke. Door het hobbelige veld was er op het middenveld balverlies van de thuisploeg en plots ontstond er een overtal situatie. Justin werd weggestuurd en had voor het vijandelijke doel een aantal vrije spelers van Arendskerke voor het uitkiezen. Hij wachtte echter net iets te lang waardoor de verdediging van Bru weer tijd terug was.

Na bijna een half uur spelen kopte een speler van Bru uit een corner de bal dichtbij in de handen van Eljo. Een minuutje later weer een aanval van Bru. Jeroen leek de bal simpel weg te kunnen schieten, maar hij mistte volledig doordat deze ineens omhoog stuiterde en zo in de voeten belandde van Sander van 't Hof. De aarzelde geen moment en liet met een schuiver (en weer door het hobbelige veld) Eljo kansloos. In het restant van de 1e helft ging het tempo wat omlaag en werd het van beide kanten er niet beter op. Vlak voor rust moest Eljo nog een keer handelend optreden na een hard schot van één van de aanvallers van Bru.

In de 2e helft leek de thuisploeg het wel een beetje te geloven en gaf af en toe wat ruimte weg. Arendskerke deed daar te weinig mee waardoor er nauwelijks kansen waren te noteren. De lange bal werd aan beide kanten veelvuldig gehanteerd waardoor het allemaal nogal rommelig oogde. Invaller Robin mistte in de 68e minuut een grote kopkans. In de tegenstoot kwam Bru er met een aantal spelers snel uit. Justin liep met zijn directe tegenstander, Mats Willemse, tot in het strafschopgebied mee. Toen deze de bal aangespeeld kreeg was het Justin die de bal met een sliding weg kon werken. De scheidsrechter floot voor tot ieders verrassing voor een overtreding en gaf een strafschop. Johan Vroegindewei pakt dit cadeautje gretig uit en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Komende 2 weekenden wordt er niet gevoetbald in verband met de voorjaarsvakantie. Op 7 maart hervat Arendskerke de competitie met een uitwedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg.