86'
93'

2e klasse E

30 november 2019 15:00

Een paar minuten later stond er ineens 2-0 op het scorebord toen een inzet van Frank de Regt via de onderkant van de lat achter de doellijn stuitte, wat door de scheidsrechter gezien werd. Arendskerke was tot dat moment nog geen één keer dreigend geweest en had geluk toen in de 34e minuut een voorzet van Justin door Hellevoetsluis verdediger Vincent Mast in eigen doel werd gewerkt. Even later kwam Arendskerke weer goed weg toen een speler na een scherp voorzet de bal voor het intikken leek maar de bal van dichtbij naast schoot. Ruststand 2-1.

In de beginfase van de 2e helft waren er nog een paar kansjes voor de gastheren maar het was daarna Arendskerke dat het initiatief naar zich toe trok en het tempo wat opschroefde. Hellevoetsluis vergat te voetballen en ging steeds vaker de lange bal ging spelen. Toch waren de kansen schaars en was het Jasper die in de 58e minuut voor het eerst in de wedstrijd de doelman tot een redding moest dwingen. In de 61e minuut een grote kans voor Dennis die plots oog in oog kwam te staan met de keeper. Die blokte de inzet van Dennis die vervolgens in de rebound nog een kop kansje kreeg.

Dat was de aanzet voor een offensief van de blauw-witten. Hellevoetsluis werd teruggedrongen op eigen veld deed het bij de spel-hervattingen erg rustig aan. De gelijkmaker hing in de lucht. Michel was er dicht bij toen een vrije trap snel werd genomen. Michel kon recht op de keeper lopen op de keeper die echter heel attent reageerde en zo Michel van scoren af kon houden. Na nog een paar kleine kansjes van onder andere Justin haalde Michel in de 84e vlak buiten de zestien hard uit maar raakte de paal.

Waar het wachten was op de gelijkmaker besliste de thuisploeg vlak voor tijd de wedstrijd. Frank de Regt maakte zijn 2e treffer door een vlijmscherpe counter fraai af te ronden. In blessuretijd maakte Dennis er nog wel 3-2 van, maar dit doelpunt kwam te laat.

Zo staat Arendskerke met lege handen terwijl een puntje uiteindelijk toch niet geheel onverdiend zou zijn geweest. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden dat in punten gelijk staat met Arendskerke.