65'
Sven Wisse (kopbal)

2e klasse E

26 oktober 2019 14:30

In een gelijkopgaande 1e helft waren de bezoekers wel de iets makkelijker voetballende ploeg maar kregen beide ploegen een aantal grote kansen. In de 6e minuut een korte combinatie door het midden van Oostkapelle/Domburg (OKD) waardoor een speler plots opdook voor Jan. Maar gelukkig voor Arendskerke verdween de bal aan de verkeerd kant van de bal. In de 17e slordig balverlies van OKD op het middenveld. Justin werd op links aangespeeld en leverde een scherpe voorzet af. Met de keeper volledig uit positie leek Dennis de bal in te kunnen tikken maar hij kwam een teenlengte te kort.

Even later een snel genomen vrije trap van OKD waardoor de verdediging van Arendskerke niet goed stond. Een opkomende speler van OKD kreeg de bal knap aangespeeld maar zijn schot ging voorlangs. Weer een paar minuten later probeerde Dennis het een keer van afstand. Hij krulde de bal in de linkerhoek. De keeper was goed bij de les en tikte de bal naast. Vervolgens werd het spel er niet beter op. Het was van beide kanten onrustig en onzorgvuldig. Vlak voor rust claimde OKD nog een strafschop nadat een speler van de bezoekers gemakkelijk tegen de grond ging. De reactie van de trainer van OKD werd niet op prijs gesteld door de scheidsrechter.

Nar rust het zelfde spelbeeld waar Arendskerke feller was dan de bezoekers. In de 7e minuut werd een lange bal van achter van dichtbij teruggespeeld op de keeper van OKD. Een indirecte vrije trap tot gevolg op ongeveer 7 meter links van de goal. Uit de voorzet die daarop volgde was het Dennis die de 1-0 leek binnen te koppen maar weer was het de keeper die redding bracht. 7 minuten later een vrije trap van OKD waarbij Jan helemaal gestrekt moest gaan om de bal naast te kunnen tikken. Een minuutje later was het wel raak toen een voorzet van de achterlijn ongelukkig door een kluwen van benen in het doel werd gewerkt. Doelpuntenmaker onbekend.

Nog geen 2 minuten later werd er een overtreding gemaakt op een speler van OKD die bleef liggen. Zowel spelers van Arendskerke als OKD riepen om de bal uit te spelen. Een aantal Arendskerke spelers hielden daardoor in. De aanvallers van OKD dachten daar echter anders over en voetbalden door waardoor ze geen strobreed in de weggelegd werden en Maarten Hazelaar de 0-2 kon maken. Veel boe geroep van de kant wat tot groot vermaak leidde van de vaak wel heel verbaal aanwezige (en soms irritante) trainer van OKD. Niet erg sportief van OKD maar aan de andere kant had Arendskerke zich niet zo moeten laten foppen.

Nadat in de 65e minuut Jan een duel verloor waardoor Sven Wisse de 0-3 kon binnen koppen was de wedstrijd gespeeld. Arendskerke probeerde het nog wel maar grote kansen bleven uit. Vijf minuten voor tijd raakte OKD nog de paal en was Siem dichtbij bij de ere-treffer. Zijn schot werd gekeerd door de doelman. Ook bij het schot van Michel in de rebound stond ie precies op de goede plek.

Zo verliest Arendskerke enigszins geflatteerd van de nummer 2 Oostkapelle/Domburg. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Yerseke.